ZDRAVÁ RÝŽOVÁ KAŠE

Aktualizováno: 3. 3.

Teplá rýžová kaše, která nám dodá energii do nového dne. Zahřeje nejen náš žaludek, ale tento teplý, příjemný pocit vyšle do celého těla. Chutná a jednoduchá rýžová kaše se hodí nejen jako teplá snídaně, ale může být i vydatnou svačinkou.


Rýže posiluje náš imunitní systém a obsahuje mnoho minerálních látek. Pomáhá se zbavovat toxinů a působí na zdraví pokožky. Zpomaluje proces stárnutí a zlepšuje trávení. Má velmi nízký obsah cholesterolu a sodíku. Ve správném množství může být prospěšná při hubnutí.


 

Seznam ingrediencí


  • 45 g rýžových vloček

  • 170 ml vody

  • 250 ml rostlinného mléka

  • 2 PL strouhaného kokosu

  • 2 PL domácí granoly nebo ořechů které máme rádi

  • Javorový sirup dle chuti

  • Špetka soli

(pro jednoduché měření je to poměr hrnek - vločky: voda: mléko =1:2:3)

Postup:


Postup


1. Do misky dáme rýžové vločky, které namočíme ve 170 ml vody na 1 hodinu.

2. Nabobtnalé rýžové vločky propláchneme a vylijeme přebytečnou vodu.

3. Do kastrůlku dáme 250 ml mléka a přidáme rýžové vločky, špetku soli a vaříme na

mírném plamenu 10 minut.

4. Plamen vypneme a osladíme javorovým sirupem dle chuti.

5. Přelijeme do snídaňové misky, ozdobíme kokosem, domácí granolou nebo ořechy

a ovocem, které máme rádi.


Na této zdravé rýžové kaši je krásné, že se nám nikdy nepřejí. Můžeme ji obměňovat přidáním ořechů, ovocem, skořicí, kakaem, tím na co právě máme chuť.


12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše