SVĚŽÍ BATÁTOVÝ SALÁT S RUKOLOU

Aktualizováno: 28. 10.


Tenhle zdravý salát s hráškem lze zařadit do racionálního jídelníčku i do redukčních diet. Citlivým jedincům pro snadnou stravitelnost doporučuji delší namáčení, tepelnou úpravu a přidání bylinek či koření při vaření ( např.majoránka, fenykl, řasa kombu, anýz, saturejka).



Seznam ingrediencí


  • 3 ks batáty

  • 150 g mražený hrášek

  • 2 hrsti rukoly

  • 2 PL olivového oleje

  • sůl

  • barevný pepř

  • citrónová šťáva z 1/2 citrónu


Postup


  1. Hrášek uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a odložíme stranou.

  2. Troubu předehřejeme na 220 stupňů C.

  3. Oloupané batáty nakrájíme na menší kostky a dáme do mísy.

  4. K batátům přidáme olivový olej, sůl, pepř a promícháme.

  5. Plech vystřeme pečícím papírem, na který rozložíme batáty.

  6. Pečeme 20-25 minut.

  7. Po upečení necháme vychladnout.

  8. Přichystáme si velkou mísu kde smícháme vychlazený hrášek a batáty. Přidáme rukolu, citrónovou štávu a dle potřeby dochutíme olivovým olejem a solí.




10 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše