Tenhle zdravý salát s hráškem lze zařadit do racionálního jídelníčku i do redukčních diet. Citlivým jedincům pro snadnou stravitelnost doporučuji delší namáčení, tepelnou úpravu a přidání bylinek či koření při vaření ( např.majoránka, fenykl, řasa kombu, anýz, saturejka).
Seznam ingrediencí
3 ks batáty
150 g mražený hrášek
2 hrsti rukoly
2 PL olivového oleje
sůl
barevný pepř
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
Postup
Hrášek uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a odložíme stranou.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů C.
Oloupané batáty nakrájíme na menší kostky a dáme do mísy.
K batátům přidáme olivový olej, sůl, pepř a promícháme.
Plech vystřeme pečícím papírem, na který rozložíme batáty.
Pečeme 20-25 minut.
Po upečení necháme vychladnout.
Přichystáme si velkou mísu kde smícháme vychlazený hrášek a batáty. Přidáme rukolu, citrónovou štávu a dle potřeby dochutíme olivovým olejem a solí.
Comments