PEKINGSKÉ ZELÍ jako velice dobrý zdroj vitamínů a minerálních látek. Obsahuje protisklerotické složky a látky s hojivým účinkem na zažívací trakt. Jeho využití je vhodné pro teplou, ale i studenou kuchyni.
Seznam ingrediencí
300 g pekingské zelí nakrájené na nudličky
1 ks cibule
120 g rajčatový protlak
1 Bio zeleninový bujón
150 g mraženou zeleninu (kukuřice, hrášek, mrkev)
4 ks bobkového listu
Nové koření
Olivový olej
Sůl
Ume ocet
Třtinový cukr
Postup
1. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky
2. Podlijeme vodou, přidáme mraženou zeleninu (kukuřici, hrášek, mrkev), zeleninový bujón, bobkový list a vaříme doměkka.
3. Přidáme nakrájené na nudličky pekingské zelí, rajčatový protlak a vaříme cca 5 minut
4. Vypneme plamen, osolíme a přidáme dle chuti ume ocet, cukr, špetku chilli.
Commenti