Zázračné účinky brokolice se zachovají, pokud jíme brokolici syrovou,
nebo vařenou na páře po dobu max. 10 minut. V zažívacím traktu působí doslova jako kartáč, který
mechanicky čistí střeva, brání zácpě a funguje jako probiotikum.
Vyzkoušejte si zařadit brokolici třikrát v týdnu do svého jídelníčku ať zjistíte její účinky.
Seznam ingrediencí
200 g brokolice
1 PL lahůdkového droždí
1 stroužek česneku
2 PL dýňových semínek
2 ČL oleje (použila jsem lněný)
30 ml rostlinného mléka
Citrónová šťáva
Postup
1. Brokolici rozdělíme na růžičky, propláchneme a vaříme na páře do poloměkka.
Necháme vychladnout.
2. Do mixéru dáme brokolici, lahůdkové droždí, česnek, dýňová semínka, olej, mléko
a rozmixujeme na pastu. Pokud bude hmota příliš hutná, přidáme trochu rostlinného
mléka.
3. Nakonec pomazánku dochuťte solí a citrónovou šťávou.
Poznámka: Místo dýňových semínek můžete použít slunečnicová, udělají stejnou službu.
Comments