BROKOLICOVÁ POMAZÁNKA

Aktualizováno: 13. 1.


Zázračné účinky brokolice se zachovají, pokud jíme brokolici syrovou,

nebo vařenou na páře po dobu max. 10 minut. V zažívacím traktu působí doslova jako kartáč, který

mechanicky čistí střeva, brání zácpě a funguje jako probiotikum.

Vyzkoušejte si zařadit brokolici třikrát v týdnu do svého jídelníčku ať zjistíte její účinky.

Seznam ingrediencí


  • 200 g brokolice

  • 1 PL lahůdkového droždí

  • 1 stroužek česneku

  • 2 PL dýňových semínek

  • 2 ČL oleje (použila jsem lněný)

  • 30 ml rostlinného mléka

  • Citrónová šťáva


Postup


1. Brokolici rozdělíme na růžičky, propláchneme a vaříme na páře do poloměkka.

Necháme vychladnout.

2. Do mixéru dáme brokolici, lahůdkové droždí, česnek, dýňová semínka, olej, mléko

a rozmixujeme na pastu. Pokud bude hmota příliš hutná, přidáme trochu rostlinného

mléka.

3. Nakonec pomazánku dochuťte solí a citrónovou šťávou.


Poznámka: Místo dýňových semínek můžete použít slunečnicová, udělají stejnou službu.


11 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše