Pečená Mandlová Feta -je díky použitým surovinám výživově hodnotná a přitom snadno stravitelná. Vitamín E je nejdůležitější antioxidant v těle a mandle jsou jedním z jeho nejhodnotnějších zdrojů.
MANDLOVÁ FETA VÝBORNÁ S PEČIVEM NEBO JAKO POSYP DO SALÁTŮ.
Seznam ingrediencí
150 g mandlí natural (namočíme na 5 hodin)
60 g citrónové šťávy
125 ml vody
3 PL olivového oleje
1 PL lahůdkového droždí
2 stroužky česneku
1 ČL soli
Postup
1. Propláchneme mandle, které dáme do mixéru s vodou.
2. Přidáme česnek, sůl, citrónovou šťávu, olej a mixujeme při vysokých otáčkách 5 minut.
3. Dáme do pečící nádoby, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici uležet 12 hodin.
4. Pečeme 45minut/180 0 C.
5. Podáváme s pečivem, nebo přidáme do salátu.
コメント