PERNÍK ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Aktualizováno: 17. 1.


Špaldová mouka má řadu benefitů. Nejdůležitější jsou: vysoký obsah vlákniny, která působí preventivně proti řadě onemocnění. Zlepšuje trávení. Má vysoký obsah manganu, který je důležitý pro náš imunitní systém, zdraví kostí a vstřebávání živin.


Seznam ingrediencí


  • 1 HR třtinového cukru (210 g)

  • 3 HR hladké špaldové mouky (480g)

  • 3 PL kakaa

  • Špetka soli

  • 1 kypřící prášek

  • ½ ČL sody

  • 4 ČL perníkového koření

  • 1 ČL skořice

  • 1 ks banán

  • 1 a ½ HR rostlinného mléka (mandlové, sójové, rýžové nebo kokosové) (400 ml)

  • ½ HR kokosového oleje (150 ml)

Postup


  1. Všechny suché ingredience dáme do mísy (mouku, cukr, kakao, kypřící prášek, sodu, sůl, perníkové koření, skořici) a důkladně promícháme.

  2. V mixéru rozmixujeme banán, vlažné mléko a rozehřátý kokosový olej na hladký krém

  3. Hotové těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě 40 minut/1800C

  4. Upečený a vychlazený perník potřeme zavařeninou nebo čokoládou a posypeme strouhaným kokosem (dozdobíme dle vlastní fantazie)

25 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše