Špaldová mouka má řadu benefitů. Nejdůležitější jsou: vysoký obsah vlákniny, která působí preventivně proti řadě onemocnění. Zlepšuje trávení. Má vysoký obsah manganu, který je důležitý pro náš imunitní systém, zdraví kostí a vstřebávání živin.
Seznam ingrediencí
1 HR třtinového cukru (210 g)
3 HR hladké špaldové mouky (480g)
3 PL kakaa
Špetka soli
1 kypřící prášek
½ ČL sody
4 ČL perníkového koření
1 ČL skořice
1 ks banán
1 a ½ HR rostlinného mléka (mandlové, sójové, rýžové nebo kokosové) (400 ml)
½ HR kokosového oleje (150 ml)
Postup
Všechny suché ingredience dáme do mísy (mouku, cukr, kakao, kypřící prášek, sodu, sůl, perníkové koření, skořici) a důkladně promícháme.
V mixéru rozmixujeme banán, vlažné mléko a rozehřátý kokosový olej na hladký krém
Hotové těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě 40 minut/1800C
Upečený a vychlazený perník potřeme zavařeninou nebo čokoládou a posypeme strouhaným kokosem (dozdobíme dle vlastní fantazie)
Comments