SALÁT COLESLAV

Aktualizováno: 17. 1.




Celer bulvový jehož listy jsou bohatým zdrojem vitamínu A, zatímco kořeny jsou

bohaté na vitamíny řady B a C. Dále obsahují minerální látky a mnoho aminokyselin. Velkou výhodou této zeleniny je, že dobře snáší vysoké teploty, proto během vaření neztrácí vitamíny. Mezi jeho hlavní léčivé účinky patří snížení hladiny cholesterolu, zlepšuje funkci ledvin a pomáhá zhubnout.

Super salát nebo pomazánka? Obojí je správně, v servírování se meze nekladou.

Seznam ingrediencí



  • 150 g celer bulvový

  • 2 ks mrkve

  • ½ ks cibule

  • 150 g zelí bílé hlávkové

  • 250 ml vegan majonéza (Mayo od SPAKU)

  • ½ ks citrónu (citrónová šťáva

  • Sůl

  • 2 PL olivového oleje


Postup


1. Najemno nastrouháme očištěnou mrkev, celer. Nakrouháme zelí a nadrobno

pokrájíme cibuli.

2. Vše promícháme v míse.

3. Přidáme majonézu, citrónovou šťávu, olej a sůl dle chuti.

4. Promícháme, podáváme s pečivem.

7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše