
Celer bulvový jehož listy jsou bohatým zdrojem vitamínu A, zatímco kořeny jsou
bohaté na vitamíny řady B a C. Dále obsahují minerální látky a mnoho aminokyselin. Velkou výhodou této zeleniny je, že dobře snáší vysoké teploty, proto během vaření neztrácí vitamíny. Mezi jeho hlavní léčivé účinky patří snížení hladiny cholesterolu, zlepšuje funkci ledvin a pomáhá zhubnout.
Super salát nebo pomazánka? Obojí je správně, v servírování se meze nekladou.
Seznam ingrediencí

150 g celer bulvový
2 ks mrkve
½ ks cibule
150 g zelí bílé hlávkové
250 ml vegan majonéza (Mayo od SPAKU)
½ ks citrónu (citrónová šťáva
Sůl
2 PL olivového oleje
Postup
1. Najemno nastrouháme očištěnou mrkev, celer. Nakrouháme zelí a nadrobno
pokrájíme cibuli.
2. Vše promícháme v míse.
3. Přidáme majonézu, citrónovou šťávu, olej a sůl dle chuti.
4. Promícháme, podáváme s pečivem.
Comentarios