ZAPEČENÝ LILEK SE ZELENINOU

Aktualizováno: 17. 1.


Arabové i Španělé považovali baklažán neboli lilek za afrodiziakum.Lilek se může pyšnit nejen výborným zdrojem draslíku, ale také obsahuje řadu dalších důležitých minerálních látek a vitamínů.100 g baklažánu má pouhých 35 Kcal, proto je vhodný při redukční dietě.


Seznam ingrediencí


  • 1 ks Lilek

  • 1 ks jarní cibulka

  • ½ bílé cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 180 g TOFU natural

  • 3 ks sušených rajčat v oleji

  • 2 PL lahůdkového droždí

  • 2 ks rajčat

  • 1 ks červené papriky

  • Černá sůl

  • Provensálské bylinky

  • Bazalka

  • 2 PL olivového oleje


Postup


1. Lilek omyjeme, rozpůlíme, posolíme a necháme 30 minut vyplakat (vypotit vodu)

2. Vydlabeme z lilku střed a nakrájíme na malé kostky.

3. Do mísy dáme nakrájený lilek, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, cibuli, lahůdkové droždí, nakrájená rajčata, papriku, koření, bylinky a sůl dle chuti.

4. V mixéru rozmixujeme Tofu, sušená rajčata, olivový olej a česnek. Vzniklou hustou hmotu přidáme do mísy k ostatním ingrediencím a promícháme.

5. vzniklou nádivkou plníme vydlabaný lilek. Pokud máme více nádivky dáme ji do formy péct s lilkem.

6. Pečeme v předehřáté troubě 30-35 minut/180 0 C.

4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše