Arabové i Španělé považovali baklažán neboli lilek za afrodiziakum.Lilek se může pyšnit nejen výborným zdrojem draslíku, ale také obsahuje řadu dalších důležitých minerálních látek a vitamínů.100 g baklažánu má pouhých 35 Kcal, proto je vhodný při redukční dietě.
Seznam ingrediencí
1 ks Lilek
1 ks jarní cibulka
½ bílé cibule
3 stroužky česneku
180 g TOFU natural
3 ks sušených rajčat v oleji
2 PL lahůdkového droždí
2 ks rajčat
1 ks červené papriky
Černá sůl
Provensálské bylinky
Bazalka
2 PL olivového oleje
Postup
1. Lilek omyjeme, rozpůlíme, posolíme a necháme 30 minut vyplakat (vypotit vodu)
2. Vydlabeme z lilku střed a nakrájíme na malé kostky.
3. Do mísy dáme nakrájený lilek, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, cibuli, lahůdkové droždí, nakrájená rajčata, papriku, koření, bylinky a sůl dle chuti.
4. V mixéru rozmixujeme Tofu, sušená rajčata, olivový olej a česnek. Vzniklou hustou hmotu přidáme do mísy k ostatním ingrediencím a promícháme.
5. vzniklou nádivkou plníme vydlabaný lilek. Pokud máme více nádivky dáme ji do formy péct s lilkem.
6. Pečeme v předehřáté troubě 30-35 minut/180 0 C.
Коментарі