ZAPEČENÝ LILEK S KUSKUSEM

Aktualizováno: 17. 1.


Kuskus je těstovina, vyrobená nejčastěji z tvrdozrnné pšeničné krupice. Kuskus je velmi výživný snadno nás zasytí a dodá nám energii, ačkoliv má jen minimum tuku.Podporuje trávení a je vhodný při hubnutí či jako součást zdravého životního stylu.

Rychlá příprava kuskusu, který zpravidla stačí zalít horkou vodou.

Jednoduché použití kuskusu v mnoha sladkých i slaných variantách.

Seznam ingrediencí


  • 1 ks lilek

  • 2 ks rajčat

  • 80 g kuskusu (malý hrnek)

  • Ananas na kostky

  • 1 PL bazalkového pesta

  • 4 PL olivového oleje

  • 1 stroužek česneku

  • 4 PL slunečnicových semínek

  • Bylinky na grilovací zeleninu

  • Sůl


Postup


1. Kuskus zalijeme horkou vodou v poměru 1:2 a necháme 10 minut absorbovat vodu.

2. Lilek opláchneme, nakrájíme na menší kostky a dáme do mísy. Přidáme připravený

kuskus, ananas, nakrájená rajčata, pesto, olivový olej, slunečnicová semínka, bylinky,

sůl a promícháme.

3. Přendáme do zapékací mísy.

4. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut/180 0 C

3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše