top of page

PLNĚNÝ PAPRIKOVÝ LUSK

Aktualizováno: 17. 1. 2022


Co je vlastně Seitan? Seitan je rostlinná bílkovina, oblíbená náhražka

masa pro vegany a makrobiotiky. Získává se z pšeničné mouky vyplavováním škrobu. Tím se zachová

pšeničný lepek.

Plněný paprikový lusk zdravě a chutně

Seznam ingrediencí


Náplň:

  • 6 ks zelených paprik

  • 400 g seitánky (koupíme v Glóbusu BIO)

  • 1 ½ HR uvařené rýže

  • 2 stroužky česneku

  • 50 cl sójové omáčky

  • Sůl

Omáčka:

  • 1 ks mrkve

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 ks cibule

  • 1 ks zeleninový bujón

  • Rajčatový protlak

  • Citrónová šťáva

  • Třtinový cukr, pepř celý, nové koření, bobkový list, sůl

Postup


Omáčka

1. Na kostičky nakrájíme cibuli, kterou orestujeme na olivovém oleji. Přidáme

bobkový list, nové koření, celý pepř a podlijeme zeleninovým vývarem.

Necháme povařit, aby nám koření pustilo své aroma.

2. Přidáme nakrájenou mrkev a vaříme doměkka.

3. Přidáme rajčatový protlak, skořici (nebo perníkové koření) a necháme cca

20minut provaři.

4. Vypneme plamen, osolíme, přidáme třtinový cukr, citrónovou šťávu dle chuti.

5. Propasírujeme přes cedník, abychom odstranili z omáčky koření a všechny tuhé

kousky.

Poznámka: pokud není omáčka dostatečně hustá, zahustíme hraškou na

zahuštění nebo Mechetou classic

Náplň:

1. Z paprik opatrně vyřízneme stopku, vyjmeme semínka a opláchneme.

2. Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli.

3. Seitánky nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme, přidáme uvařenou rýži, sójovou

omáčku, utřený česnek a sůl dle chuti a orestovanou cibuli.

4. Vše promícháme, aby nám vznikla hustá nádivka, kterou plníme papriky.

5. Papriky pokládáme na pekáč, pokapeme olivovým olejem, lehce podlijeme vodou

a pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut/180 0 C.


19 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page