Vyzkoušejte si lahodné, ale i léčivé pokušení zvané Tiramisu. V kombinaci použitých
surovin jako jsou mandle, kakao, banány, skořice působí jako antioxidant (chrání naše buňky).
Zahřeje duši i tělo.
Seznam ingrediencí
250 g mandlové mouky
90 g datlí (datlové pasty)
130 g kešu ořechů (2-3 hodiny namočené)
5 PL kokosového oleje
4 ks banány
1 PL mleté skořice
200 ml vody
Postup
Vypeckované datle rozmixujeme se 100 ml vody tyčovým mixérem (já používám datlovou pastu).
Do mísy dáme mandlovou mouku (rozmixované mandle) a datlovou pastu.
Vypracujeme těsto, které dáme do obdélníkové formy (21 x 28 cm) na pečící papír,důkladně promačkáme. Vznikne korpus (cca 1-2 cm vysoký).
2 banány rozkrájíme podélně na slabší plátky, které pokládáme vedle sebe na korpus.
Krém:
Do mixéru dáme propláchnuté kešu ořechy, kokosový olej, 2 ks banány 100 ml vody, skořice, pár kapek vanilkového aroma a rozmixujeme.
Vzniklý krém vylijeme do formy na nakrájené banány a zaprášíme kakaem.
Dáme do lednice do druhého dne ztuhnout.
Commentaires