Chia semínka nazývaná Šalvěj hispánská, kterou již konzumovali staří Aztékové a Mayové. Semínka jsou malá, ale nabitá živinami. Věděli jste, že mají 5x větší obsah vápníku než
pasterizované mléko a s obsahem železa jsou na tom chia semínka 3x lépe než špenát. To je další
důvod proč jíst zdravě a hodnotně.
Seznam ingrediencí
400 ml rostlinného mléka
16 ČL chia semínek
Špetka skořice
Agáve sirup
Raw ovocná směs:
450g mražená lesní směs
2 PL chia semínek
Sirup
Čokoládový krém:
1 ½ PL kakaa
3 ks banány
Agáve sirup
½ rozpuštěného kokosového oleje
Vanilkový extrakt
Postup
Ingredience na puding smícháme a protřepeme třeba v šejkru, aby nám chia semínka nabobtnala stejnoměrně.
V mixéru rozmixujeme suroviny na ovocnou směs s chia semínky , sirupem a dáme na chvíli do ledničky. Chia semínka nám budou absorbovat vodu z ovoce a tím nám krém zhoustne.
Čokoládový krém připravíme v mixéru, kam dáme suroviny na krém-kakao, banány, sirup, rozehřátý kokosový olej a vanilkový extrakt.
Vrstvíme dle vlastní fantazie do skleniček. Necháme ztuhnout v lednici cca 2 hodiny.
Pokud vás tento recept inspiroval, podělte se s námi o své dojmy.
Comments