WRAP Z ČERVENÉ ŘEPY

Aktualizováno: 19. 1.


Červená řepa už svou barvou nám říká co umí důkladně vyčistit.

Minerální látky, vitamíny a řadu dalších zdraví prospěšných složek, které obsahuje a naše tělo si je neumí samo vyrobit.

Konzumace řepy pomůže odstranit problémy s chudokrevností, vysokým tlakem, potlačuje záněty v těle svým složením před dnou, která ohrožuje naše klouby. V kuchyni lze řepu připravit na mnoho způsobů, skvělé pomazánky, raw chipsy sušené v sušičce, soothie, polévky, saláty.

WRAP Z ČERVENÉ ŘEPY, NAPLŇTE TÍM CO MÁTE RÁDI.


Seznam ingrediencí


  • 720 g červené řepy (syrové)

  • 1 dcl slunečnicový olej

  • 2 dcl vody

  • 1 str česneku

  • Sůl

  • ½ citrónu (šťávy)

  • 2 PL Psyllia


Postup

  1. Oloupeme červenou řepu a nakrájíme na kostky

  2. Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru. Vznikne nám pyré (pokud je hmota příliš tuhá přidáme vlažnou vodu, pokud příliš tekutá přidáme psyllium).

  3. Roztíráme na pečícím papíře, který máme na sítech sušičky na 1 cm vysoké placky. Pokud máme kulatou sušičku, tvoříme půlkruhové placky (kvůli cirkulaci vzduchu klademe jednotlivá síta na sebe cik-cak).

  4. Sušíme cca 5-6 hodin.

  5. Vychlazenou placku potřeme veganskou tatarkou (sýrovým dipem nebo tím co máme rádi)

  6. Přidáme rukolu, na nudličky nakrájenou mrkev nebo zelný salát, 2plátky tofu nebo seitanu,cherry rajče a placku zatočíme do kornoutku.

  7. Špičku kornoutku zabalíme do nastříhaného pečícího papíru a převážeme provázkem. Tak nám nic z kornoutku nevyteče ani se při manipulaci nerozbalí.


Poznámka: pokud je placka tvrdá a křehká potřeme jí lehce vodou a chvíli necháme

absorbovat vodu, aby placka změkla.



11 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše