Červená řepa už svou barvou nám říká co umí důkladně vyčistit.
Minerální látky, vitamíny a řadu dalších zdraví prospěšných složek, které obsahuje a naše tělo si je neumí samo vyrobit.
Konzumace řepy pomůže odstranit problémy s chudokrevností, vysokým tlakem, potlačuje záněty v těle svým složením před dnou, která ohrožuje naše klouby. V kuchyni lze řepu připravit na mnoho způsobů, skvělé pomazánky, raw chipsy sušené v sušičce, soothie, polévky, saláty.
WRAP Z ČERVENÉ ŘEPY, NAPLŇTE TÍM CO MÁTE RÁDI.
Seznam ingrediencí
720 g červené řepy (syrové)
1 dcl slunečnicový olej
2 dcl vody
1 str česneku
Sůl
½ citrónu (šťávy)
2 PL Psyllia
Postup
Oloupeme červenou řepu a nakrájíme na kostky
Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru. Vznikne nám pyré (pokud je hmota příliš tuhá přidáme vlažnou vodu, pokud příliš tekutá přidáme psyllium).
Roztíráme na pečícím papíře, který máme na sítech sušičky na 1 cm vysoké placky. Pokud máme kulatou sušičku, tvoříme půlkruhové placky (kvůli cirkulaci vzduchu klademe jednotlivá síta na sebe cik-cak).
Sušíme cca 5-6 hodin.
Vychlazenou placku potřeme veganskou tatarkou (sýrovým dipem nebo tím co máme rádi)
Přidáme rukolu, na nudličky nakrájenou mrkev nebo zelný salát, 2plátky tofu nebo seitanu,cherry rajče a placku zatočíme do kornoutku.
Špičku kornoutku zabalíme do nastříhaného pečícího papíru a převážeme provázkem. Tak nám nic z kornoutku nevyteče ani se při manipulaci nerozbalí.
Poznámka: pokud je placka tvrdá a křehká potřeme jí lehce vodou a chvíli necháme
absorbovat vodu, aby placka změkla.
Comments