HOUBOVÝ KUBA

Aktualizováno: 19. 1.


HOUBY – V čem jsou tak výjimečné houby? Jsou dobrým zdrojem vlákniny s nízkým obsahem tuku, proto je vhodné je zařadit do jídelníčku při redukčních dietách, ale hlavně houby jsou dobrým zdrojem vitamínu D. Tento vitamín se za normálních okolností tvoří v kůži působením slunečního záření. Díky konzumaci hub doplníme svému tělu vitamíny, minerální látky a zbavíme jej toxických kovů.


Seznam ingrediencí


  • 200 g špaldové kroupy

  • 400 g sušených hub (necháme namočené přes noc)

  • 1 ks cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 2 PL slunečnicového oleje

  • Majoránka

  • Drcený kmín

  • Sůl

  • ½ hrnku nesoleného másla o pokojové teplotě



Postup



1. Houby necháme přes noc namočené ve vodě.

2. Druhý den houby propláchneme v čisté vodě a dáme do hrnce.

3. Propláchneme kroupy a přidáme k houbám. Zalijeme vodou a necháme společně

s houbami vařit 30 minut doměkka.

4. Na pánev dáme olej a na proužky nakrájenou cibuli, přidáme kmín a restujeme do

sklovata.

5. Uvařené kroupy s houbami scedíme, pokud se voda nevyvařila.

6. Vše smícháme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a sůl.

7. Pečeme v zapékací misce ve vyhřáté troubě 20 minut/180 0 C.


2 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše