Zdravá varianta jedné sladkosti, která nás pohladí a naladí.
Nepečené dobroty mají své kouzlo. Pro nás je to téměř 100% využití zdraví prospěšných složek obsažených v jednotlivých surovinách.
"SNICKERS" jinak než ho známe
Ingredience
Korpus
170 g namletých pohankových vloček (namočíme ve 300 ml vody)
300 g datlové pasty
Karamelová náplň
½ HR vegan margarín
1 HR třtinového cukru
1/3 HR kokosové smetany
150 g nahrubo drcených arašídů
Čokoládový krém
5 ks banánů
2 PL arašídového másla
2 PL kakaa
1 ½ HR rozehřátého kokosového oleje
½ ČL extrakt Vanilka bourbon
3 PL javorového sirupu
Na ozdobu
100 g vegan čokoláda-poleva
10 g maliny sušené mrazem
Postup
1. Jako první krok je vaření karamelu: na mírném plamenu rozehřejeme margarín,
pak přidáme cukr. Za stálého míchání necháme směs zhoustnout, vaříme 25-30
minut. Přidáme špetku soli. Přilejeme kokosovou smetanu a povaříme cca 15
minut.
Vzniklý karamel dáme do skleničky a necháme vychladnout.
2. Příprava korpusu: pohankové vločky, které nám absorbovali vodu, dáme do mísy
s datlovou pastou a vypracujeme těsto na korpus.
3. Do dortové kulaté formy (průměr 23 cm) vymačkáme těsto. Vznikne korpus cca
2 cm vysoký. Dáme ho do lednice tuhnout.
4. Připravíme čokoládového krému: všechny ingredience na krém dáme do mixéru
a mixujeme, aby nám vznikl hladký krém.
5. Vychlazený karamel smícháme s drcenými arašídy.
6. Z lednice vyndáme korpus, na který dáme vrstvu karamelu s arašídy.
7. Na vrstvu karamelu vylijeme čokoládový krém, který ozdobíme malinami a arašídy.
8. V lednici necháme ztuhnout do druhého dne.
Comments