BATÁTOVÉ BRAMBORÁČKY alias BATÁČKY

Batátové batáčky nám dovolí uvědomit si výraznou chuť této úžasné zeleniny. Jejich sladká chuť a lehká stravitelnost nás dokonale zasytí.

Batáty mají méně kalorií a více vitamínů na rozdíl od klasických brambor. Batáty jsou plné zdraví prospěšných minerálních látek (např.mangan, vápník, fosfor a zinek). Tím, že batáty mají nízký glikemický index, při jejich konzumaci nedochází k tak rychlému zvýšení hladiny cukru v krvi. Batáty doporučuji zařadit do redukčního jídelníčku, jídelníčku pro sportovce i diabetiky.



"BRAMBORÁČKY ALIAS BATÁČKY"


Seznam ingrediencí


  • 400 g loupaných syrových batátů

  • 200 g loupaných syrových brambor

  • 3 stonky jarní cibulky

  • 2 PL mletého lněného semínka

  • 1 ČL mletého kmínu

  • 3 ČL majoránky

  • 3 stroužky česneku

  • 80 g hladké špaldové mouky

  • sůl

  • slunečnicový olej na smažení


Postup


  1. Nejprve oloupeme batáty a brambory.

  2. Připravíme si mísu do které batáty a brambory nastrouháme najemno.

  3. Přidáme mletý len, majoránku, mletý kmín, sůl dle chuti, nasekanou jarní cibulku a najemno nastrouhaný (nebo protlačený) česnek.

  4. Všechny ingredience důkladně promícháme a promačkáme (batáty i brambory nám pustí vodu).

  5. Přidáme špaldovou mouku a připravené trochu lepkavé těsto necháme 15 minut odpočinout (všechny ingredience se nám krásně propojí).

  6. Do pánve si dáme malé množství oleje a necháme olej rozpálit.

  7. Lžící tvoříme placičky, které smažíme po obou stranách dozlatova.



Batáčky můžeme servírovat se zeleninovým salátem nebo samotné, pořád chutnají skvěle.

23 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše