Batátové batáčky nám dovolí uvědomit si výraznou chuť této úžasné zeleniny. Jejich sladká chuť a lehká stravitelnost nás dokonale zasytí.
Batáty mají méně kalorií a více vitamínů na rozdíl od klasických brambor. Batáty jsou plné zdraví prospěšných minerálních látek (např.mangan, vápník, fosfor a zinek). Tím, že batáty mají nízký glikemický index, při jejich konzumaci nedochází k tak rychlému zvýšení hladiny cukru v krvi. Batáty doporučuji zařadit do redukčního jídelníčku, jídelníčku pro sportovce i diabetiky.
"BRAMBORÁČKY ALIAS BATÁČKY"
Seznam ingrediencí
400 g loupaných syrových batátů
200 g loupaných syrových brambor
3 stonky jarní cibulky
2 PL mletého lněného semínka
1 ČL mletého kmínu
3 ČL majoránky
3 stroužky česneku
80 g hladké špaldové mouky
sůl
slunečnicový olej na smažení
Postup
Nejprve oloupeme batáty a brambory.
Připravíme si mísu do které batáty a brambory nastrouháme najemno.
Přidáme mletý len, majoránku, mletý kmín, sůl dle chuti, nasekanou jarní cibulku a najemno nastrouhaný (nebo protlačený) česnek.
Všechny ingredience důkladně promícháme a promačkáme (batáty i brambory nám pustí vodu).
Přidáme špaldovou mouku a připravené trochu lepkavé těsto necháme 15 minut odpočinout (všechny ingredience se nám krásně propojí).
Do pánve si dáme malé množství oleje a necháme olej rozpálit.
Lžící tvoříme placičky, které smažíme po obou stranách dozlatova.
Batáčky můžeme servírovat se zeleninovým salátem nebo samotné, pořád chutnají skvěle.
Comentarios