top of page

BATÁTOVÉ BRAMBORÁČKY alias BATÁČKY

Batátové batáčky nám dovolí uvědomit si výraznou chuť této úžasné zeleniny. Jejich sladká chuť a lehká stravitelnost nás dokonale zasytí.

Batáty mají méně kalorií a více vitamínů na rozdíl od klasických brambor. Batáty jsou plné zdraví prospěšných minerálních látek (např.mangan, vápník, fosfor a zinek). Tím, že batáty mají nízký glikemický index, při jejich konzumaci nedochází k tak rychlému zvýšení hladiny cukru v krvi. Batáty doporučuji zařadit do redukčního jídelníčku, jídelníčku pro sportovce i diabetiky.



"BRAMBORÁČKY ALIAS BATÁČKY"


Seznam ingrediencí


  • 400 g loupaných syrových batátů

  • 200 g loupaných syrových brambor

  • 3 stonky jarní cibulky

  • 2 PL mletého lněného semínka

  • 1 ČL mletého kmínu

  • 3 ČL majoránky

  • 3 stroužky česneku

  • 80 g hladké špaldové mouky

  • sůl

  • slunečnicový olej na smažení


Postup


  1. Nejprve oloupeme batáty a brambory.

  2. Připravíme si mísu do které batáty a brambory nastrouháme najemno.

  3. Přidáme mletý len, majoránku, mletý kmín, sůl dle chuti, nasekanou jarní cibulku a najemno nastrouhaný (nebo protlačený) česnek.

  4. Všechny ingredience důkladně promícháme a promačkáme (batáty i brambory nám pustí vodu).

  5. Přidáme špaldovou mouku a připravené trochu lepkavé těsto necháme 15 minut odpočinout (všechny ingredience se nám krásně propojí).

  6. Do pánve si dáme malé množství oleje a necháme olej rozpálit.

  7. Lžící tvoříme placičky, které smažíme po obou stranách dozlatova.



Batáčky můžeme servírovat se zeleninovým salátem nebo samotné, pořád chutnají skvěle.

32 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page