KAPUSTOVÉ ZÁVITKY S ČOČKOVOU NÁDIVKOU

Aktualizováno: 13. 5.

Kapustové závitky plněné právě čočkou, nás svou chutí naladí a přesvědčí o dokonalosti (ne)masového produktu. Chuť čočky změníme přidáním několika ingrediencí. Dopřejme si čočku nejen jako vařenou přílohu.

Kapusta je nejbohatším zdrojem živin mezi potravinami v rostlinné říši. Je velmi bohatá na silné antioxidanty, řadu vitamínů a minerálů. Chrání srdce, oči, klouby a svým nízkým kalorickým obsahem podporuje hubnutí.


"KAPUSTOVÉ ZÁVITKY PLNÉ ZDRAVÝCH ŽIVIN"


Seznam ingrediencí

porce 8 ks kapustových závitků


  • 8 ks větších listů kapusty

  • 180 g čočky

  • 300 ml vody

  • 1 ČL kudrnky (petržel)

  • 1/4 ČL mletého pepře

  • 3 stroužky česneku

  • 1 HR najemno nasekané cibule

  • 1/2 HR namletých kešu ořechů

  • 2 HR rozmixovaných ovesných vloček na mouku

  • 1/2 HR mletého lnu

  • 1 a 1/2 HR najemno nasekaného baby špenátu (nebo jiné listové zeleniny)

  • 2 PL olivového oleje

  • 3 PL balzamikového oceta

  • 2 PL Dijonské hořčice

  • 2 PL lahůdkového droždí

  • 1 ČL mořské soli

  • 1 ČL mleté červené papriky




Postup

  1. Čočku necháme namočenou ve vodě nejlépe přes noc. Druhý den propláchneme, dáme do hrnce. Přilijeme 300 ml studené vody a vaříme doměkka.

  2. Kapustové listy opláchneme a uvaříme na vodní lázni do poloměkka.

  3. Uvařenou čočku rozmixujeme na hustou kaši a dáme do mísy.

  4. K rozmixované čočce přidáme nasekanou kudrnku, nastrouhaný česnek, najemno nasekanou cibuli, namleté kašu ořechy, mletý len, nasekaný baby špenát. Přidáme balzamikový ocet, Dijonskou nebo plnotučnou hořčici, lahůdkové droždí, papriku a sůl.

  5. Vypracujeme v husté těsto (nádivku).

  6. Troubu předehřejeme na 180 st.C.

  7. Rozprostřeme si kapustové listy, do kterých lžící přidáváme připravenou nádivku. Naplněné listy zabalíme tak, aby nám vznikly závitky.

  8. Vymažeme si pečící nádobu, do které klademe vedle sebe naplněné závitky. Potřeme je slunečnicovým olejem a dáme péct.

  9. Pečeme 25-30 minut/180 st.C. Doba pečení je do zezlátnutí kapustových listů.

Poznámka: Takto připravenou čočkovou hmotu můžeme použít na karbanátky, burgery

nebo ji zabalit do rýžového papíru a usmažit. Ve fantazii se meze nekladou.






23 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše