ČOČKOVÁ OMELETA PLNÁ ZELENINY

Aktualizováno: 13. 5.

Omeleta jinak než ji známe. Tato čočková omeleta je plná rostlinných bílkovin důležitých pro naše zdraví. Čočková omeleta v kombinaci s čerstvou zeleninou nás nejen zasytí, ale dodá důležité antioxidanty a vlákninu.

Čočka je nejlepší zdroj bílkoviny, co se týká rostlinné říše. Naše tělo si tyto důležité aminokyseliny neumí vyrobit, proto bychom měli určité množství bílkovin přijímat každodenní stravou.


"ČOČKOVÁ OMELETA SE ZELENINOU"


Seznam ingrediencí

Počet porcí : 6 kusů


  • 230 g červené čočky

  • 35 g tapiokové mouky

  • 350-400 ml vody

  • 1 PL lahůdkového droždí

  • 1/2 ks cibule

  • 3 stonky jarní cibulky

  • 1 ks mrkve

  • 1 ks kedlubny

  • 1 ks červené papriky

  • 1 hrst nasekaného baby špenátu

  • 2 stroužky česneku

  • černá sůl

  • bylinky(oregáno,bazalka,kurkuma,chilli paprika)

  • slunečnicový olej na smažení




Postup


  1. Nejprve v mixéru rozmixujeme čočku při vysokých otáčkách na mouku a dáme ji do mísy.

  2. Do mísy přidáme tapiokovou mouku, lahůdkové droždí, vodu a promícháme metličkou (pokud je směs na omeletu příliš hustá, přidáme trochu vody).

  3. Nakrájíme jarní cibulku na kolečka a cibuli na kostičky. Mrkev a kedlubnu nastrouháme nahrubo. Vyčistíme papriku od jadřince a nakrájíme na slabé proužky. Česnek nastrouháme najemno. Nasekáme baby špenát a vše přisypeme do mísy. Přidáme bylinky a černou sůl dle vlastní chuti a promícháme.

  4. Připravíme si pánev do které nalijeme malé množství slunečnicového oleje, necháme olej rozpálit a lžící tvoříme placičky tak 1 cm vysoké. Smažíme dozlatova po obou stranách.

Příprava čočkové omelety je velice snadná. Zeleninu použijte tu, kterou máte nejraději.

Její chuť je výborná, protože si jí připravujeme sami.

Dokonalá čočková omeleta, kterou si zamilujete.


15 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše