Jednoduché kokosové muffiny, které nás naladí nejen u odpolední kávy, ale svým smyslným složením a čokoládovou tečkou uprostřed dodají energii.
Dopřejme si kokosové muffiny i na začátek nového dne jako sladkou snídani.
Kokos, kokosový olej a řada dalších produktů z něj vyrobených se stal hitem nejen v péči o pleť, ale hlavně jako zdravá potravina. Pro své jedinečné účinky je kokosový olej nejzdravější náhražkou všech tuků na pečení, smažení a vaření.
Kyselina laurová, která je obsažena v kokosovém oleji má přirozené antivirové účinky.
Další kyseliny obsažené v oleji napomáhají ničit kvasinky, plísně a viry.
"Kokosové muffiny plné nejen kokosu"
Seznam ingrediencí
Porce: 24 ks muffin
200 g strouhaného kokosu
400 g špaldové mouky
1 ks kypřícího prášku
špetka soli
1/2 ČL vanilkového aroma
180 g třtinového cukru
1 ks banánu
1 ks jablka
400 ml kokosového mléka
1 PL mleté skořice
1 dcl rozehřátého kokosového oleje
100 g veganské čokolády
Postup
Nejprve si strouhaný kokos rozmixujeme v mixéru na kokosovou mouku a rozehřejeme kokosový olej na vodní lázni.
Do mísy si dáme všechny suché ingredience: špaldovou mouku, rozmixovaný kokos na mouku, kypřící prášek, sůl, třtinový cukr, mletou skořici a promícháme.
V mixéru rozmixujeme na hladký krém kokosové mléko, banán, jablko zbavené jadřince, vanilkové aroma a kokosový olej.
Vzniklý krém přelijeme do mísy k suchým ingrediencím. Důkladně promícháme.
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů C.
Na plech si vyrovnáme silikonové formičky na muffiny.
Čokoládu rozkrájíme na malé kostičky, které budeme vkládat do těsta.
Formičky plníme z 1/2 těstem. Přidáme kostičku čokolády a lžící přidáme druhou polovinu těsta, tak aby formička byla naplněna do 3/4.
Nakonec těsto posypeme strouhaným kokosem a dáme do předehřáté trouby.
Muffiny pečeme 10 minut/ 200 st.C a 10 minut/ 180 st.C.
Kokosový olej lisovaný za studena používám nejen pro zdravé vaření, ale je úžasný jako náhražka tělového mléka. Tělu dodá řadu živin, vláčnost a sametovou hebkost.
Comments