Naše chutě se střídají stejně tak, jako naše nálada. Každý den je prostě jiný. Tento slaný dezert svou nutriční silou a chutí nás naladí na tento slaný den.
Špenát obsahuje značnou dávku vitamínu C a velké množství minerálních látek. Například hořčík, který podporuje činnost srdce a svalů, podílí se na velkém množství funkcí v těle.
Tato zelená zelenina pro nás skrývá veliké množství zdraví prospěšných látek. Jeho využití v teplé či studené kuchyni je nekonečné.
SLANÝ DEZERT aneb "ŠPENÁTOVÉ HRUDKY"
Seznam ingrediencí
270 g hladké špaldové mouky
200 g Tofu natural (kostka)
200 g mraženého špenátu (můžeme použít 125 g čerstvého baby špenátu)
200 g mražené brokolice (nebo 150 g čerstvé brokolice)
100 ml olivového oleje
300 ml ovesného mléka
2 PL mletého lnu
2 stroužky česneku
1 ks cibule
2 PL lahůdkového droždí
70 g sušených rajčat v oleji
1 PL bazalkového pesta
12 g kypřícího prášku do pečiva
sůl
pepř
loupaný sezam na posypání
Postup
Do kastrůlku si dáme lžíci olivového oleje a najemno nakrájenou cibuli. Na mírném plamenu necháme cibuli zesklovatět a přidáme mražený špenát. Krátce povaříme a přidáme najemno nastrouhaný česnek. Takto připravený špenát necháme vychladnout (pokud použijeme čerstvý baby špenát, pouze jej nasekáme najemno).
Brokolici mraženou či čerstvou rozdělíme na malé růžičky a uvaříme na páře do poloměka. Necháme vychladnout.
Tofu, bazalkové pesto a olivový olej rozmixujeme tyčovým mixérem na hustou pastu.
Do mísy dáme suché ingredience: špaldovou mouku, lahůdkové droždí,mletý len, sůl, pepř, kypřící prášek do pečiva a důkladně promícháme.
Přidáme vychlazenou najemno nakrájenou brokolici, vychlazený špenát, nakrájená sušená rajčata, tofu pastu, vlažné ovesné mléko, olivový olej a promícháme. Pokud je vzniklé těsto příliš hutné přidáme trochu mléka.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů C.
Na plech si vyskládáme silikonové formičky ( já jsem použila formičky na muffiny), které plníme do 3/4. Nakonec posypeme loupaným sezamem.
Pečeme 30 minut/180 st. C
Comentarios