Semolinové široké nudle, které skvěle chutnají a nikdy nelepí. Zalité rajčatovo cuketovou omáčkou, posilněné cibulí a česnekem s nádechem italské speciality. Tak to je vyvážený oběd.
Dopřejme si oběd jen z těch nejlepší surovin.
Cuketa je nejen zdravým prostředkem pro detoxikaci našeho organismu, ale dokáže naše buňky vyčistit od toxinů. Díky vysokému obsahu vody a nízkému množství kalorií je její konzumace vhodná při redukci hmotnosti.
"Semolinové těstoviny se zeleninovou omáčkou, které si zamilují i děti"
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3 porce
250 g ARAX Semolinových širokých nudlí
1 ks středně velké cukety
4 ks rajčat
1 ks cibule
2 PL olivového oleje
2 stroužky česneku
1,5 dcl zeleninového vývaru (1 kostka zeleninového bujónu s 1,5 dcl horké vody)
1 ČL sladké červené papriky
Italské koření
1 PL lahůdkového droždí
200 ml kokosového jogurtu
hrst nasekané bazalky
sůl
Postup
Nejprve si očistíme všechnu zeleninu, kterou dáme do mísy.
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, cuketu, rajčata. Přidáme olivový olej a promícháme.
Najemno nastrouháme česnek. Přidáme červenou papriku, italské koření, lahůdkové droždí, kokosový jogurt a zeleninový vývar.
Důkladně promícháme, přidáme sůl dle chuti.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů C.
Připravenou zeleninovou směs dáme do pečící nádoby a pečeme 20 minut/200 st.C.
Těstoviny uvaříme dle návodu. Já přidávám do vroucí vody polévkovou lžíci slunečnicového oleje a nesolíme.
Uvařené těstoviny přecedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme vykapat přebytečnou vodu.
Upečenou směs rozmixujeme v mixéru na hladký krém.
Krém smícháme s těstovinami a můžeme podávat. Pokud máme rádi ostřejší omáčku, přidáme chilli koření.
Někdy naše děti odmitají právě zeleninu, která je svým složením pro nás tak důležitá. Takto připravenou (rozmixovanou), krásně červenou omáčku s těstovinami si však zamilují.
コメント