POHANKOVÉ TYČINKY

Bezlepkové raw tyčinky s čokoládou rozsvítí a pohladí naše chuťové buňky. Tyto sladké tyčinky ocení nejen naše děti, ale především milovníci zdravého mlsání.

Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina s lehce oříškovou chutí. Svým složením (díky přítomnému rutinu a vitamínu C) pomáhá vrátit cévám jejich pružnost, léčí křečové žíly a přispívá normální funkci dýchacího systému. Pohanku lze použít jako přílohu, do nádivek, sladkých nákypů s ořechy, do polévek, do kaší a salátů.


Seznam ingrediencí

Počet porcí: 8 ks tyčinek

  • 70 g pohankových vloček

  • 100 ml vody

  • 70 g drcených arašídů

  • 70 g datlové pasty

  • 2 PL arašídového másla

  • 4 PL jahodové zavařeniny

Čokoláda

  • 125 ml kokosového oleje

  • 30 g kakaa

  • 3 - 4 PL agávového sirupu

  • několik kapek vanilkového aroma


Postup


  1. Pohankové vločky v mixéru rozmixujeme na mouku. Dáme do mísy a zalijeme 100 ml vody. Zamícháme a necháme 10 minut absorbovat vodu.

  2. Přidáme drcené arašídy, datlovou pastu, arašídové máslo. Vypracujeme kompaktní těsto.

  3. Připravíme si formičky ve tvaru tyčinek (já používám silikonovou formu s tyčinkami o velikosti 8 x 3 cm).

  4. Těsto vymačkáme do formiček, aby nám vznikly tyčinky 1,5 - 2 cm vysoké. Formičky těstem plníme do poloviny.

  5. Těsto potřeme zavařeninou a dáme do lednice. Zatím si připravíme čokoládu.

  6. Na vodní lázni rozehřejeme kokosový olej (když se nám olej rozehřeje, vypneme plamen) za stálého míchání přidáme kakao, agáve sirup,vanilkové aroma. Hladkou čokoládu vylijeme do formiček na zavařeninu. V lednici necháme ztuhnout do druhého dne.


29 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše