TĚSTOVINY V KRÉMOVÉ OMÁČCE

Těstoviny namočené v krémové omáčce, kde hlavní surovinou jsou kešu ořechy, lahůdkové droždí a muškátový oříšek. Tato varianta krémové omáčky nám dá jemnou sýrovou chuť, která se hodí nejen k těstovinám.

Semolinové těstoviny jsou výživově vyváženější na rozdíl od těstovin z bílé mouky.Mají nízký glykemický index který zajistí při konzumaci pomalé zvýšení krevního cukru. Mají větší podíl minerálních látek, vlákniny, vitamínů a bílkovin. Dalším benefitem semolinových těstovin je jednoduchá příprava a jejich chuť.

" Těstoviny v krémové omáčce "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce


  • 200 g semolinových těstovin

  • 200 g kešu ořechů

  • 200 ml vody

  • 100 g brokolice

  • 1 hrst baby špenátu

  • 2 PL slunečnicového oleje

  • 1 ks cibule

  • 1 ks zelninového bujónu

  • 2 stroužky česneku

  • 2 PL lahůdkového droždí

  • 1 ČL muškátového oříšku

  • sůl

  • pepř

  • 1 PL loupaného sezamu na posypání


Postup


  1. Kešu ořechy necháme namočené ve vodě přes noc.

  2. Těstoviny uvaříme dle návodu. Propláchneme a necháme vykapat přebytečnou vodu.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a restujeme na slunečniconém oleji do sklovata.

  4. Přidáme 200 ml vody, zeleninový bujón, muškátový oříšek. Zeleninový vývar povaříme na mírném plamenu 10 minut.

  5. Kešu ořechy propláchneme čistou vodou a dáme do mixéru. Přidáme připravený vývar, česnek, lahůdkové droždí, sůl a pepř. Mixujeme 1 minutu při vysokých otáčkách na hladký krém.

  6. Brokolici rozdělenou na růžičky uvaříme na vodní lázni do poloměka.

  7. V míse smícháme těstoviny, brokolici, baby špenát a krémovou omáčku.



13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše