Těstoviny namočené v krémové omáčce, kde hlavní surovinou jsou kešu ořechy, lahůdkové droždí a muškátový oříšek. Tato varianta krémové omáčky nám dá jemnou sýrovou chuť, která se hodí nejen k těstovinám.
Semolinové těstoviny jsou výživově vyváženější na rozdíl od těstovin z bílé mouky.Mají nízký glykemický index který zajistí při konzumaci pomalé zvýšení krevního cukru. Mají větší podíl minerálních látek, vlákniny, vitamínů a bílkovin. Dalším benefitem semolinových těstovin je jednoduchá příprava a jejich chuť.
" Těstoviny v krémové omáčce "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4 porce
200 g semolinových těstovin
200 g kešu ořechů
200 ml vody
100 g brokolice
1 hrst baby špenátu
2 PL slunečnicového oleje
1 ks cibule
1 ks zelninového bujónu
2 stroužky česneku
2 PL lahůdkového droždí
1 ČL muškátového oříšku
sůl
pepř
1 PL loupaného sezamu na posypání
Postup
Kešu ořechy necháme namočené ve vodě přes noc.
Těstoviny uvaříme dle návodu. Propláchneme a necháme vykapat přebytečnou vodu.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a restujeme na slunečniconém oleji do sklovata.
Přidáme 200 ml vody, zeleninový bujón, muškátový oříšek. Zeleninový vývar povaříme na mírném plamenu 10 minut.
Kešu ořechy propláchneme čistou vodou a dáme do mixéru. Přidáme připravený vývar, česnek, lahůdkové droždí, sůl a pepř. Mixujeme 1 minutu při vysokých otáčkách na hladký krém.
Brokolici rozdělenou na růžičky uvaříme na vodní lázni do poloměka.
V míse smícháme těstoviny, brokolici, baby špenát a krémovou omáčku.
Comments