PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA

Papriková pomazánka ve zdravých variantách, různých barvách, ale jedno má vždy společné. Obsahuje důležité vitamíny a minerální látky pro naše zdraví.

Papriky mají vysoké zastoupení nerozpustné vlákniny, řadu důležitých vitamínů a minerálních látek. Konzumace paprik, zvyšuje tvorbu zažívacích enzymů, čímž podporuje procesy trávení. Každá barva papriky má pro nás svůj význam. Žlutá paprika je silný antioxidant, chrání naše oči, snižuje riziko vzniku šedého zákalu. Červená paprika chrání naši pleť a snižuje tvorbu vrásek. Zelená paprika obsahuje kyselinu listovou, která je důležitá zejména pro těhotné ženy a vývoj plodu. Podporuje krvetvorbu.

" Papriková pomazánka pro každou příležitost "


Seznam ingrediencí


  • 200 g Tofu natural

  • 3 stroužky česneku

  • 1 ks větší červenou papriku

  • 2 PL lahůdkového droždí

  • 1 ks menší cibule

  • 1 ČL citrónové šťávy

  • 130 g sojanézy (vegan majonézy)

  • 1 ČL sladké papriky

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 PL mletého lnu

  • uzená sůl

Postup


  1. Tofu dáme do kastrůlku s vodou a 10 minut na mírném plamenu vaříme (vařením tofu změkne a mixování tak bude snadné). Poté vylijeme vodu a tofu necháme vychladnout.

  2. Do mixéru (můžeme použít tyčový mixér) dáme vychlazené na kostky nakrájené tofu, česnek, lahůdkové droždí, citrónovou šťávu, sladkou papriku, sojanézu, olivový olej mletý len a uzenou sůl. Mixujeme při vysokých otáčkách do hladkého krému. Hladký krém přendáme do mísy.

  3. Cibuli a papriku nakrájíme na drobno. Přidáme do krému, promícháme případně dochutíme. Podáváme s pečivem, krekry nebo pomazánkou plníme papriky.





31 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

MRKVOVÝ HUMUS