ZAPEČENÉ CUKETOVÉ KOSTKY

Cuketové kostky jsou další z mnoha možností jak si připravit snadno zdravý a lehký oběd. Tři hlavní zeleninové ingredience dodají originální chuť a šťavnatou konzistenci.

Bylinky a koření, které do jisté míry rozhodují o celkové kvalitě stravy a zdravotním přínosu. Ke kvalitní stravě se připojuje její úprava, vůně a chuť. Správně zvolený druh a množství bylinek či koření dokáže ovlivnit naši náladu a celkovou psychiku.

"Šťavnaté cuketové kostky

Seznam ingrediencí

Počet porcí (kostek): 16 ks kostek


  • 2 ks cuket (660 g)

  • 2 ks cibule

  • 1 ks mrkve

  • 3 stroužky česneku

  • 3 cm čerstvého zázvoru

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 PL sójové omáčky

  • 200 g kukuřičné mouky

  • 100 g hladké špaldové mouky

  • 2 stonky jarní cibulky

  • 2 PL mletého lnu

  • 1 HR vlažné vody (230 ml)

  • 1 PL lahůdkového droždí

  • sůl

  • pepř

  • 1/2 ČL bazalky

  • 1/2 ČL oregána

  • 1/2 ČL kurkumy

  • 1/2 ČL tymiánu

  • mleté chilli dle chuti

Postup


  1. Do pánve s olejem dáme nakrájenou cibuli na slabé proužky. Orestujeme do sklovata. Přidáme nakrájenou cuketu na 0,5 cm kolečka a mrkev nastrouhanou na kolečka. Restujeme na větším plamenu 5 minut.

  2. Přidáme sójovou omáčku, nastrouhaný česnek a nadrobno nakrájený zázvor.Promícháme a po 5 minutách vypneme plamen.

  3. Troubu si předehřejeme na 200 st.C

  4. V míse si smícháme suché ingredience : kukuřičnou a špaldovou mouku, lahůdkové droždí, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, mletý len, bylinky, koření a promícháme. Přilijeme vlažnou vodu a důkladně promícháme, aby nám vzniklo tekuté těsto (konzistence hořčice).

  5. Orestovanou zeleninu přidáme do těsta a promícháme.

  6. Hotovou zeleninovou směs stejnoměrně rosprostřeme do olejem vymazaného plechu (40 x 25 cm). Postříkáme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme 40 minut na teplotu 200 st.C.

  7. Do zlatova zapečenou cuketu necháme lehce vychladnout a poté krájíme na kostky.



4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše