RUKOLOVÝ SALÁT S ARTYČOKY

Štiplavá chuť rukoly v kombinaci s artyčoky, sušenými rajčaty a olivami dává tomuto salátu výraznou svěží chuť. Rukolový salát s artyčoky nejen pro milovníky netradičních salátů.

Artyčok je středomořská zelenina připomínající svým květem bodlák. Artyčoky svým složením podporují detoxikační činnost jater. Mají protialergické účinky, které se uplatňují především při léčbě různých ekzémů. Tato zelenina je cenným zdrojem látek, které příznivě působí na činnost celého trávícího ústrojí.

"Rukolový salát s artyčoky, plný minerálů"

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2 porce

  • 2 hrsti čerstvé rukoly

  • 10 ks cherry rajčat

  • 10 ks zelených oliv

  • 3 plátky jalapeňos (zelené pálivé papričky)

  • 4 plátky sučených rajčat

  • 5 ks naložených artyčoků

  • 1 ČL olivového oleje

  • 1 ČL bazalky

  • několik kapek citrónové šťávy


Postup


  1. Do mísy dáme propláchnutou rukolu. Přidáme rozpůlená cherry rajčata. Na plátky nakrájené zelené olivy a sušená rajčata.

  2. Nadrobno nakrájíme jalapeňos a na plátky naložené artyčoky (do salátu můžeme přidat 1lžíci oleje z artyčoků). Posypeme bazalkou, přidáme olivový olej, citrónovou šťávu a promícháme.

  3. Salát podáváme s pečivem, krekry nebo přidáme grilovaná dýňová semínka.


4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše