Štiplavá chuť rukoly v kombinaci s artyčoky, sušenými rajčaty a olivami dává tomuto salátu výraznou svěží chuť. Rukolový salát s artyčoky nejen pro milovníky netradičních salátů.

Artyčok je středomořská zelenina připomínající svým květem bodlák. Artyčoky svým složením podporují detoxikační činnost jater. Mají protialergické účinky, které se uplatňují především při léčbě různých ekzémů. Tato zelenina je cenným zdrojem látek, které příznivě působí na činnost celého trávícího ústrojí.
"Rukolový salát s artyčoky, plný minerálů"
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2 porce
2 hrsti čerstvé rukoly
10 ks cherry rajčat
10 ks zelených oliv
3 plátky jalapeňos (zelené pálivé papričky)
4 plátky sučených rajčat
5 ks naložených artyčoků
1 ČL olivového oleje
1 ČL bazalky
několik kapek citrónové šťávy
Postup
Do mísy dáme propláchnutou rukolu. Přidáme rozpůlená cherry rajčata. Na plátky nakrájené zelené olivy a sušená rajčata.
Nadrobno nakrájíme jalapeňos a na plátky naložené artyčoky (do salátu můžeme přidat 1lžíci oleje z artyčoků). Posypeme bazalkou, přidáme olivový olej, citrónovou šťávu a promícháme.
Salát podáváme s pečivem, krekry nebo přidáme grilovaná dýňová semínka.

Comments