Pohanka je pseudoobilovina, která obsahuje mnoho cenných živin pro člověka, ale žádný lepek. Je vyjímečná hlavně obsahem rutinu (vitaminu P). Tato látka (ve skutečnosti jde spíš o komplex látek) patří mezi rostlinné flavonoidy. Rutin zvyšuje pružnost cév a posiluje jejich stěny, tím je chrání proti popraskání. Může tedy pomoci při všech zdravotních problémech, které s tím souvisí – křečových žílách, popraskaných žilkách v obličeji, sklonu ke krvácení (z nosu, dásní).
Pochutnejte si na tomto raw mandlovém dortu, kdeje zachována struktura a nezměněna nutriční hodnota jednotlivých ingrediencí.
Seznam ingrediencí
KORPUS
200 g mleté pohankové vločky
300 ml vody
120 g drcených mandlí
240 g Raw datlové pasty
KRÉM
5 ks větších banánů
250 ml Bio kokosového oleje
1 ČL mandlového aroma
Agáve sirup (dle chuti)
100 g drcených mandlí
Postup
1. Pohankové vločky dáme do mísy a zalijeme 300 ml vody. Necháme 1-2 hodiny vodu
vstřebat.
2. V míse smícháme namočené vločky, drcené mandle a datlovou pastu a vznikne nám
hmota na korpus. Hmotu rozdělíme na dva díly ( potřebujeme dva korpusy).
3. Připravíme si dortovou formu o průměru 22cm).
4. Do dortové formy dáme pečící papír a polovinu těsta vymačkáme do formy. Vzniklou
placku (cca 1cm vysokou) vyndáme z formy na pečícím papíru a dáme do ledničky.
S druhou polovinou hmoty na korpus uděláme totéž, ale již necháme ve formě.
5. Do mixéru dáme všechny ingredience na krém a rozmixujeme.
6. Polovinu krému vylijeme na korpus, který máme ve formě. Z lednice vyndáme druhý
korpus na pečícím papíře a položíme na krém. Stáhneme pečící papír.
7. Druhou polovinu krému vylijeme na korpus dozdobíme drcenými mandlemi
(dle vlastní fantazie) a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout.
Comments