MANDLOVÝ RAW DORT

Aktualizováno: 28. 10.


Pohanka je pseudoobilovina, která obsahuje mnoho cenných živin pro člověka, ale žádný lepek. Je vyjímečná hlavně obsahem rutinu (vitaminu P). Tato látka (ve skutečnosti jde spíš o komplex látek) patří mezi rostlinné flavonoidy. Rutin zvyšuje pružnost cév a posiluje jejich stěny, tím je chrání proti popraskání. Může tedy pomoci při všech zdravotních problémech, které s tím souvisí – křečových žílách, popraskaných žilkách v obličeji, sklonu ke krvácení (z nosu, dásní).

Pochutnejte si na tomto raw mandlovém dortu, kdeje zachována struktura a nezměněna nutriční hodnota jednotlivých ingrediencí.

Seznam ingrediencí


KORPUS

  • 200 g mleté pohankové vločky

  • 300 ml vody

  • 120 g drcených mandlí

  • 240 g Raw datlové pasty

KRÉM

  • 5 ks větších banánů

  • 250 ml Bio kokosového oleje

  • 1 ČL mandlového aroma

  • Agáve sirup (dle chuti)

  • 100 g drcených mandlí


Postup

1. Pohankové vločky dáme do mísy a zalijeme 300 ml vody. Necháme 1-2 hodiny vodu

vstřebat.

2. V míse smícháme namočené vločky, drcené mandle a datlovou pastu a vznikne nám

hmota na korpus. Hmotu rozdělíme na dva díly ( potřebujeme dva korpusy).

3. Připravíme si dortovou formu o průměru 22cm).

4. Do dortové formy dáme pečící papír a polovinu těsta vymačkáme do formy. Vzniklou

placku (cca 1cm vysokou) vyndáme z formy na pečícím papíru a dáme do ledničky.

S druhou polovinou hmoty na korpus uděláme totéž, ale již necháme ve formě.

5. Do mixéru dáme všechny ingredience na krém a rozmixujeme.

6. Polovinu krému vylijeme na korpus, který máme ve formě. Z lednice vyndáme druhý

korpus na pečícím papíře a položíme na krém. Stáhneme pečící papír.

7. Druhou polovinu krému vylijeme na korpus dozdobíme drcenými mandlemi

(dle vlastní fantazie) a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout.






19 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše