SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

Aktualizováno: 28. 10.

Osvěžující salát z červené řepy v kombinaci se salátovou okurkou a dostatečným množstvím citrónové šťávy nám dodá řadu důležitých látek pro náš aktivní život.

Červená řepa patří mezi nejzdravější druh zeleniny. Je v ní řada důležitých

minerálních látek, vitamínů a dalších zdraví prospěšných složek. Konzumace řepy pomůže odstranit problémy s chudokrevností, vysokým tlakem. Svým složením potlačuje záněty v těle před dnou, která ohrožuje naše klouby.

V kuchyni lze červenou řepu připravit na mnoho způsobů, skvělé pomazánky, raw chipsy sušené v sušičce, soothie, polévky, saláty.

"Osvěžující salát z červené řepy s velkým množství vlákniny"

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce

  • 70 g čerstvého polníčku

  • 3 ks středně velké syrové červené řepy

  • 1 ks menší cibule

  • 1/2 ks salátové okurky

  • 1 ks jarní cibulky

  • 1 ks citrónu ( vymačkaná šťáva)

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 ČL sušeného kopru

  • 1 stroužek česneku

  • bylinky dle chuti (bazalka)

  • sůl

Postup


  1. Oloupeme červenou řepu. Nakrájíme na půlměsíčky a vaříme ve vodě 15 minut do poloměkka. Uvařenou řepu scedíme a necháme vychladnout.

  2. Do mísy nakrájíme na tenké plátky cibuli. Přidáme uvařenou červenou řepu. Salátovou okurku neloupeme, pouze opláchneme a nakrájíme na slabé půlměsíčky. Jarní cibulku na kolečka.

  3. V hrnečku si připravíme zálivku z olivového oleje, najemno nastrouhaného česneku, citrónové šťávy, sušeného kopru, bylinek, soli a promícháme.

  4. Hotovou zálivku nalijeme na nakrájenou zeleninu a dochutíme.

  5. Nakonec přidáme polníček a promícháme.



7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše