Osvěžující salát z červené řepy v kombinaci se salátovou okurkou a dostatečným množstvím citrónové šťávy nám dodá řadu důležitých látek pro náš aktivní život.
Červená řepa patří mezi nejzdravější druh zeleniny. Je v ní řada důležitých
minerálních látek, vitamínů a dalších zdraví prospěšných složek. Konzumace řepy pomůže odstranit problémy s chudokrevností, vysokým tlakem. Svým složením potlačuje záněty v těle před dnou, která ohrožuje naše klouby.
V kuchyni lze červenou řepu připravit na mnoho způsobů, skvělé pomazánky, raw chipsy sušené v sušičce, soothie, polévky, saláty.
"Osvěžující salát z červené řepy s velkým množství vlákniny"
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4 porce
70 g čerstvého polníčku
3 ks středně velké syrové červené řepy
1 ks menší cibule
1/2 ks salátové okurky
1 ks jarní cibulky
1 ks citrónu ( vymačkaná šťáva)
2 PL olivového oleje
1 ČL sušeného kopru
1 stroužek česneku
bylinky dle chuti (bazalka)
sůl
Postup
Oloupeme červenou řepu. Nakrájíme na půlměsíčky a vaříme ve vodě 15 minut do poloměkka. Uvařenou řepu scedíme a necháme vychladnout.
Do mísy nakrájíme na tenké plátky cibuli. Přidáme uvařenou červenou řepu. Salátovou okurku neloupeme, pouze opláchneme a nakrájíme na slabé půlměsíčky. Jarní cibulku na kolečka.
V hrnečku si připravíme zálivku z olivového oleje, najemno nastrouhaného česneku, citrónové šťávy, sušeného kopru, bylinek, soli a promícháme.
Hotovou zálivku nalijeme na nakrájenou zeleninu a dochutíme.
Nakonec přidáme polníček a promícháme.
Comments