MANGOVÝ SALÁT

Aktualizováno: 28. 10.

Mangový salát v kombinaci s výraznou chutí řapíkatého celeru a salátové okurky,

přelitý citrónovou šťávou nás v teplých měsících osvěží. Dodá našemu tělu řadu důležitých vitamínů a minerálních látek.

Mango svým vysokým obsahem vitamínu A zlepšuje zrak a příznivě působí na naši pokožku.

Řapíkatý celer, který je silným antioxidantem dokáže ovlivnit řadu zánětlivých procesů v těle. Voda obsažená v řapíkatém celeru zabraňuje dehydrataci organizmu.

Salátová okurka díky močopudným a očistným účinkům snižuje otoky. Svým vysokým obsahem vody pomáhá vyplavování toxinů s ledvin. Minimum kalorií, velké množství vitamínů a minerálních látek, tím se pyšní salátová okurka. Při hubnutí by v našem jídelníčku salátová okurka určitě neměla chybět.



" OSVĚŽUJÍCÍ MANGOVÝ SALÁT PLNÝ VITAMÍNŮ"



Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2 porce


  • 1 ks manga 180 g (čisté váhy, oloupané, bez pecky)

  • 170 g mrkve (4 ks)

  • 180 g salátové okurky (1/2 ks neloupané)

  • 200 g řapíkatého celeru ( 5 ks řapíků)

  • 1 ks citrónu (vymačkané šťávy)

  • 2 PL olivového oleje

  • mořská sůl


Postup


  1. Mango oloupeme a zbavíme pecky. Nakrájíme na půlměsíčky a dáme do mísy.

  2. Přidáme oloupanou na půlměsíčky nakrájenou mrkev.

  3. Salátovou okurku omyjeme, neloupeme a nakrájíme na slabé plátky.

  4. Řapíkatý celer oloupeme škrabkou na brambory (podobně jako u rebarbory od kořene ke špičce). Šikmo nakrájíme na tenké plátky a přidáme do mísy.

  5. Pokapeme olivovým olejem, citrónovou šťávu a osolíme dle chuti.



9 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše