Mangový salát v kombinaci s výraznou chutí řapíkatého celeru a salátové okurky,
přelitý citrónovou šťávou nás v teplých měsících osvěží. Dodá našemu tělu řadu důležitých vitamínů a minerálních látek.
Mango svým vysokým obsahem vitamínu A zlepšuje zrak a příznivě působí na naši pokožku.
Řapíkatý celer, který je silným antioxidantem dokáže ovlivnit řadu zánětlivých procesů v těle. Voda obsažená v řapíkatém celeru zabraňuje dehydrataci organizmu.
Salátová okurka díky močopudným a očistným účinkům snižuje otoky. Svým vysokým obsahem vody pomáhá vyplavování toxinů s ledvin. Minimum kalorií, velké množství vitamínů a minerálních látek, tím se pyšní salátová okurka. Při hubnutí by v našem jídelníčku salátová okurka určitě neměla chybět.
" OSVĚŽUJÍCÍ MANGOVÝ SALÁT PLNÝ VITAMÍNŮ"
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2 porce
1 ks manga 180 g (čisté váhy, oloupané, bez pecky)
170 g mrkve (4 ks)
180 g salátové okurky (1/2 ks neloupané)
200 g řapíkatého celeru ( 5 ks řapíků)
1 ks citrónu (vymačkané šťávy)
2 PL olivového oleje
mořská sůl
Postup
Mango oloupeme a zbavíme pecky. Nakrájíme na půlměsíčky a dáme do mísy.
Přidáme oloupanou na půlměsíčky nakrájenou mrkev.
Salátovou okurku omyjeme, neloupeme a nakrájíme na slabé plátky.
Řapíkatý celer oloupeme škrabkou na brambory (podobně jako u rebarbory od kořene ke špičce). Šikmo nakrájíme na tenké plátky a přidáme do mísy.
Pokapeme olivovým olejem, citrónovou šťávu a osolíme dle chuti.
Comentarios