ŘAPÍKATÝ CELER S ANANASEM NA KARI

Aktualizováno: 28. 10.


Zařaďte řapíkatý celer do svého jídelníčku.

Obsahuje vitamín K, který pomáhá se srážlivostí krve.

Draslík, který pomáhá udržovat svaly v kondici.

Kyselinu pantothenovou, která zlepšuje funkci metabolismu.

Vápník, který posílí naše kosti.

Šťáva z řapíkatého celeru pomáhá vypudit škodliviny z těla.


"ŘAPÍKATÝ CELER SE SLADKOU VARIACÍ"


Ingredience


  • 2 ks mrkev

  • 1 ks žlutá paprika

  • 1 ks cibule žlutá

  • 4 stonky řapíkatý celer

  • 2 cm čerstvý zázvor


  • 1/2 ČL římský kmín

  • 1 ČL kari koření

  • 2 PL slunečnicový olej

  • 3 kolečka čerstvého ananasu

  • Zeleninová vegeta


Postup


1. Oloupeme všechnu zeleninu a nakrájíme na nudličky nebo jiné menší tvary.

2. Do pánve s olejem dáme cibuli nakrájenou na měsíčky a přidáme kmín. Restujeme

cibuli do sklovata.

3. Přidáme nakrájenou mrkev, papriku, řapíkatý celer, nadrobno nakrájený čerstvý

zázvor.

4. V pánvi restujeme na větším plamenu 2-3 minuty (zelenina musí být křupavá).

Přidáme kari koření a zeleninovou vegetu dle chuti.

5. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený ananas a dochutíme.


Takto upravenou zdravou zeleninu podáváme s rýží, těstovinou nebo vlašskými ořechy.



12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše