Zařaďte řapíkatý celer do svého jídelníčku.
Obsahuje vitamín K, který pomáhá se srážlivostí krve.
Draslík, který pomáhá udržovat svaly v kondici.
Kyselinu pantothenovou, která zlepšuje funkci metabolismu.
Vápník, který posílí naše kosti.
Šťáva z řapíkatého celeru pomáhá vypudit škodliviny z těla.
"ŘAPÍKATÝ CELER SE SLADKOU VARIACÍ"
Ingredience
2 ks mrkev
1 ks žlutá paprika
1 ks cibule žlutá
4 stonky řapíkatý celer
2 cm čerstvý zázvor
1/2 ČL římský kmín
1 ČL kari koření
2 PL slunečnicový olej
3 kolečka čerstvého ananasu
Zeleninová vegeta
Postup
1. Oloupeme všechnu zeleninu a nakrájíme na nudličky nebo jiné menší tvary.
2. Do pánve s olejem dáme cibuli nakrájenou na měsíčky a přidáme kmín. Restujeme
cibuli do sklovata.
3. Přidáme nakrájenou mrkev, papriku, řapíkatý celer, nadrobno nakrájený čerstvý
zázvor.
4. V pánvi restujeme na větším plamenu 2-3 minuty (zelenina musí být křupavá).
Přidáme kari koření a zeleninovou vegetu dle chuti.
5. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený ananas a dochutíme.
Takto upravenou zdravou zeleninu podáváme s rýží, těstovinou nebo vlašskými ořechy.
Comments