Seznam ingrediencí
KORPUS:
130 g mletých ovesných vloček
140 g datlové pasty
2PL kokosového oleje
50 ml vody
KRÉM:
250 ml arašídového másla
50 ml kokosového oleje
3 PL agáve sirupu
Vanilka aroma (několik kapek)
POLEVA A POSYP:
200 g BIO hořké čokolády
Drcené arašídy na posypání
Postup
1. Všechny ingredience na korpus smícháme v míse na hustou hmotu, kterou vymačkáme do košíčkových formiček (vyložených papírovým košíčkem pro snadnou manipulaci).
2. Do mixéru dáme ingredience na krém: arašídové máslo, Agáve sirup, kokosový olej, vanilkový extrakt a rozmixujeme. Vznikne nám hustý krém.
3. Lžící plníme připravené korpusy krémem.
4. Na vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, kterou opatrně přelijeme přes arašídový krém.
5. Nakonec posypeme drcenými arašídy a necháme do druhého ztuhnout.
6. Skladujeme v chladu.
Arašídy neboli burské oříšky-v sobě nosí zdraví tuk, který chutná. Konzumace v rozumné míře podporuje snížení hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi, a to aniž by přispívaly ke zvýšení tělesného tuku.
Comments