ARAŠÍDOVÉ KOŠÍČKY

Aktualizováno: 28. 10.



Seznam ingrediencí


KORPUS:

  • 130 g mletých ovesných vloček

  • 140 g datlové pasty

  • 2PL kokosového oleje

  • 50 ml vody

KRÉM:

  • 250 ml arašídového másla

  • 50 ml kokosového oleje

  • 3 PL agáve sirupu

  • Vanilka aroma (několik kapek)

POLEVA A POSYP:

  • 200 g BIO hořké čokolády

  • Drcené arašídy na posypání

Postup


1. Všechny ingredience na korpus smícháme v míse na hustou hmotu, kterou vymačkáme do košíčkových formiček (vyložených papírovým košíčkem pro snadnou manipulaci).

2. Do mixéru dáme ingredience na krém: arašídové máslo, Agáve sirup, kokosový olej, vanilkový extrakt a rozmixujeme. Vznikne nám hustý krém.

3. Lžící plníme připravené korpusy krémem.

4. Na vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, kterou opatrně přelijeme přes arašídový krém.

5. Nakonec posypeme drcenými arašídy a necháme do druhého ztuhnout.

6. Skladujeme v chladu.


Arašídy neboli burské oříšky-v sobě nosí zdraví tuk, který chutná. Konzumace v rozumné míře podporuje snížení hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi, a to aniž by přispívaly ke zvýšení tělesného tuku.

12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše