ČESNEKOVÝ UZEL

Aktualizováno: 10. 11.

Česnekový uzel jako mini houstička, která se hodí k domácí pomazánce, humusu nebo k zeleninovým salátům. Křupavá a nadýchaná jak to máme rádi.


"Česnekový uzel pro každou příležitost"

Seznam ingrediencí

Počet uzlů: 16 ks


Pokud máme málo času můžeme snadno a rychle připravit česnekový uzel s již hotového těsta na pizzu. Uzle jsou stejně tak chutné.


Na těsto

  • 250 g hladké špaldové mouky

  • 1/2 ČL třtinového cukru

  • 20 g droždí

  • 125 ml vlažné vody

  • 30 g margarínu

  • 1/2 ČL soli

Na pomazání a posyp

  • 1 dcl olivového oleje

  • 1 stroužek česneku

  • 1/2 ČL sójové omáčky

  • 1 PL loupaného sezamu (na posyp můžeme použít i kmín nebo mák)


Postup


  1. Nejprve si připravíme kvásek. Do většího hrnku nadrobíme droždí, přidáme lžičku třtinového cukru, jednu polévkovou lžíci mouky a zalijeme 50 ml vlažné vody. Promícháme přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut na teplém místě, aby nám vzešel (nakynul) kvásek.

  2. Do mísy dáme mouku, třtinový cukr, rozehřátý margarín, sůl a zbytek vody. Přidáme zvešlý kvásek a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme 1,5-2 hodiny kynout na teplém místě.

  3. Připravíme si mazání. Do hrnečku dáme olej,rozdrcený česnek, sójovou omáčku a promícháme.

  4. Vykynulé těsto dáme na moukou vysypaný vál. Rozdělíme na 4 díly z kterých vyválíme provaz o průměru 2 cm a naporcujeme po 10 cm. Na každém uděláme zlehka uzel. Připravené uzle dáváme na plech s pečícím papírem.

  5. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů C.

  6. Jednotlivé uzle potíráme připraveným mazáním a posypeme sezemem, mákem nebo kmínem.

  7. Česnekové uzle pečeme 10 minut na 200 st.C a 20 minut na 180 st.C







7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše