top of page

CIZRNOVÉ PALAČINKY

Aktualizováno: 6. 1.

„Chutné cizrnové palačinky plné zeleniny, jako lehký oběd nebo slaný dezert ?“ Obě varianty si můžeme dopřát. Jejich příprava je snadná a plná vlastní fantazie.

Cizrna je luštěnina s vynikajícím zdrojem rostlinné bílkoviny, vlákniny, sacharidů, vitamínu skupiny B a minerálních látek. Výživově je základem mnoha diet. Cizrna též obsahuje rostlinný sterol zvaný sitosterol, který je strukturálně podobný zdravému cholesterolu v těle. Pyšní se také nízkým glykemickým indexem, proto je vhodná ke konzumaci pro lidi s diabetem 2.typu.

" Cizrnové palačinky s kurkumou plné zeleniny "

Seznam ingrediencí

Počt porcí : 4 ks palačinek


  • 100 g cizrnové mouky

  • 1 ČL mleté kurkumy

  • 2 ČL lahůdkového droždí

  • 1/2 ČL mletého kmínu (pro výraznější chuť můžete použít římský kmín)

  • 200 ml vlažné vody

  • 1PL olivového oleje

  • sůl

  • 2 PL slunečnicového oleje na smažení

  • 2 PL sojanézy na potření palačinky

  • Čerstvou zeleninu, kterou máme rádi na naplnění palačinky


Postup


  1. Do misky dáme cizrnovou mouku, lahůdkové droždí, mletý kmín, kurkumu a sůl. Vše důkladně promícháme.

  2. Přidáme vlažnou vodu, olivový olej a metličkou promícháváme. Dochutíme dle potřeby a mícháme tak dlouho, až je hmota hladká a má hořčicovou konzistenci.

  3. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na hodinu do lednice.

  4. Připravíme si pánev, kterou potřeme olejem a necháme rozpálit na prudkém ohni.

  5. Malou naběračkou nalijeme palačinkové těsto do rozpálené pánve a krouživým pohybem pánve necháme těsto rozlít po celém obvodu (použila jsem pánev o průměru 15 cm). Palačinku smažíme po obou stranách dozlatova.

  6. Palačinky necháme lehce vychladnout. Potřeme sojanézou, přidáme nakrájenou zeleninu a můžeme podávat.

Suché cizrnové palačinky bez drezinku a zeleniny jsou také velice chutné a lehce stravitelné.



30 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page