" Špaldové sušenky s kakaem, čokoládou a ořechy. Jejich příprava je snadná a rychlá. Sušenky, kterých se nikdy nepřejíme. Sušené ovoce, drcené ořechy, čokoládové lupínky, sušený kokos nebo zavařenina? To všechno jsou vhodné ingredience pro jejich změnu."
Ořechy obsahují především zdravé tuky, které jsou důležité pro aktivitu našeho mozku. Svým vysokým obsahem kvalitních bílkovin, minerálních látek a vitamínů mají samé pozitivní účinky pro naše zdraví. Ve správném množství dokáží ořechy podpořit i pokles nadváhy. Ořechy patří mezi velice účinné antioxidanty, které neutralizují volné radikály před poškozením buněk.
" Chutné špaldové sušenky pro každou příležitost "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 20 ks sušenek
350 g špaldové mouky
150 ml rostlinného mléka
1 ČL Xanthanové gumy
100 ml teplé vody
150 g třtinového cukru
125 ml slunečnicového oleje
špetka soli
3 PL kakaa
8 g vanilkového cukru (1 sáček)
100 g čokolády
2 PL kokosového oleje na potření hotových sušenek
Postup
Do hrníčku dáme xanthanovou gumu a zalijeme 100ml teplé vody, promícháme. Necháme 10 minut gumovatět (xanthan se používá místo vajec).
Třtinový cukr, olej a připravenou xanthanovou gumu v míse vyšleháme do úplného rozpuštění cukru.
Přidáme vlažné mléko, kakao, špetku soli, vanilkový cukr a promícháme, aby se nám jednotlivé suroviny spojily.
Přisypeme mouku a promícháme. Nakonec přidáme na kousky rozdrcenou čokoládu.
Troubu si předehřejeme na 200° C.
Připravíme si plech s pečícím papírem.
Polévkovou lžící nabíráme hmotu a tvoříme kuličky, které v dlaních stlačíme aby nám vznikl tvar kulaté sučenky (cca 1- 1,5 cm vysoké). Dozdobíme ořechy nebo kokosem.
Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
Upečené sušenky potřeme rozehřátým kokosovým olejem.
Comments