top of page

PEČENÉ BATÁTY S RESTOVANÝMI ŽAMPIONY A ŠPENÁTEM

" Sladké pečené batáty s restovanými žampiony a špenátem, doladěné několika kapkami balzamikového octa. Tato kombinace odlišných chutí jednotlivých surovin v nás vyvolá mnoho slastných pocitů již při prvním soustu."

Batáty nebo brambory ? V tomto případě se přikláním k nutričně výživnějším batátům. Batáty mají především vysoký obsah vitamínu A a více vitamínu C na rozdíl od brambor. Batáty obsahují antioxidanty, které chrání naše buňky proti volným radikálům.



"Pečené batáty s restovanými žampiony a špenátem"



Seznam ingrediencí

Počet porcí : 4 porce


  • 800 g batátů (2 větší kusy)

  • 1 ks cibule

  • 1 PL kokosového oleje

  • 2 stroužky česneku

  • 1/2 ČL celého kmínu

  • 200 g čerstvých žampionů

  • 1 PL vegan másla

  • 1 PL balzamikového octa

  • 1 PL citrónové šťávy

  • 3 hrsti baby špenátu

  • sůl

  • alobal na zabalení batátů


Postup


  1. Batáty umyjeme a vyčistíme kartáčkem. Vysušíme papírovou utěrkou, neloupeme. Nožem batáty rozkrojíme na dvě půlky. Každou půlku zabalíme do alobalu a pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 200°C. Po 40 minutách batáty rozbalíme, propícháme vidličkou a pečeme bez alobalu dalších 20 minut (doměkka).

  2. Do pánve si dáme kokosový olej, na proužky nakrájenou cibuli a kmín. Restujeme do sklovata.

  3. Přidáme očištěné a rozkrájené půlky žampionů, máslo, balzamikový ocet, sůl, rozdrcený česnek a citrónovou šťávu. Restujeme 5-10 minut do zhnědnutí žampionů.

  4. Nakonec přidáme baby špenát, který necháme v pánvi pouze zavadnout. Vypneme plamen a podáváme na pečených batátech.



9 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page