top of page

VÁNOČNÍ LINECKÉ HVĚZDIČKY

Aktualizováno: 26. 1. 2023

Slepované linecké cukroví, které patří k nejoblíbenějšímu tradičnímu vánočnímu cukroví. Jeho jemná chuť , která v nás probudí příjemnou vánoční atmosféru a pocit štěstí.

Nejen čokoláda, ale i chuť a vůně vánočního cukroví působí jako stimulant a probouzeč. Neodolatelná vůně vyvolává v centru mozku pocit štěstí a radosti.Linecké sladké kousky, které si můžeme dopřát nejen o Vánocích.

" Jemné slepované linecké hvězdičky "

Seznam ingrediencí

Počet hvězdiček : 24 kusů

  • 200 g hladké špaldové mouky

  • 130 g veganského másla

  • 2 PL mletého lněného semínka

  • 10 g třtinového cukru

  • ovocný džem na slepování

  • 100 g vegan čokolády na zdobení

  • 1 PL moučkového cukru na posyp


Postup


  1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.

  2. V míse smícháme mouku, mletý len, třtinový cukr. Přidáme měkké máslo a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie. Těsto dáme do lednice (nejlépe necháme v lednici do druhého dne).

  3. Na pomoučněném válu z těsta vyválíme placku vysokou 3-5 mm. Vykrajovátkem (já jsem si vybrala hvězdičky) vykrajujeme tvary, které dáme na plech s pečícím papírem.

  4. Troubu si předehřejeme na 160° C.

  5. Cukroví pečeme 15-20 minut, mělo by mít lehce zlatavou barvu.

  6. Vychlazené cukroví slepujeme džemem a zdobíme čokoládou dle vlastní fantazie, nebo posypeme moučkovým cukrem.




40 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page