top of page

RAW KREKRY S RAJČATY

Aktualizováno: 4. 3.

" Raw rajčatové krekry, jsou zdravou náhražkou pečiva. Svým složením dodávají našemu tělu především zdravé tuky. V kombinaci se zeleninovou pomazánkou a čerstvou zeleninou je to skvělý typ pro vydatnou snídani nebo sytou svačinu."

Lněná semínka jsou ze semen nejhodnotnější potravinou. Obsahují vysoký podíl vitamínů skupiny B a E. Jsou skvělým zdrojem minerálních látek (vápníku, hořčíku, manganu, železa, draslíku, selenu a zineku) a třetinu semínka tvoří omega-3 mastné kyseliny. Má poměrně vysoký obsah vlákniny a proteinů.

" Raw rajčatové krekry plné zdravých tuků "

Seznam ingrediencí


Množství : 370 g krekrů


  • 140 g lmetého lnu

  • 140 g mletých slunečnicových semínek

  • 350 ml vody

  • 120 g sušených rajčat ( naložených v oleji)

  • 1 ks většího rajčete

  • 2 stroužky česneku

  • 2 PL oliového oleje

  • 1 ČL bazalkového pesta

  • 1 ČL provensálského koření

  • 1ČL bazalky

  • 1/2 ČL sladké papriky

  • 3 kolečka jalapeňos

  • sůl


Postup


  1. Do mísy dáme mletý len, umletá slunečnicová semínka a vodu. Promícháme a necháme 1 hodinu absorbovat vodu.

  2. Do mixéru dáme sušená rajčata, česnek, olivový olej, bylinky, bazalkové pesto, papriku a jalapeňos. Rozmixujeme na pyré, které přidáme do mísy k již nabobtnalým semínkům. Důkladně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojili. Dochutíme solí dle potřeby.

  3. Na síta sušičky dáme pečící papír. Připravenou kašovitou směs dáme na papír a rozetřeme dortovým nožem na placku vysokou 1 cm. Rádlem na těsto vytvoříme požadované tvary a dáme do sušičky. Pro zachování všech látek sušíme při teplotě 45°C cca 24 hodin. Délka sušení je závislá na druhu sušičky, avšak krekry by měly být křupavé.



9 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page