" Raw rajčatové krekry, jsou zdravou náhražkou pečiva. Svým složením dodávají našemu tělu především zdravé tuky. V kombinaci se zeleninovou pomazánkou a čerstvou zeleninou je to skvělý typ pro vydatnou snídani nebo sytou svačinu."
Lněná semínka jsou ze semen nejhodnotnější potravinou. Obsahují vysoký podíl vitamínů skupiny B a E. Jsou skvělým zdrojem minerálních látek (vápníku, hořčíku, manganu, železa, draslíku, selenu a zineku) a třetinu semínka tvoří omega-3 mastné kyseliny. Má poměrně vysoký obsah vlákniny a proteinů.
" Raw rajčatové krekry plné zdravých tuků "
Seznam ingrediencí
Množství : 370 g krekrů
140 g lmetého lnu
140 g mletých slunečnicových semínek
350 ml vody
120 g sušených rajčat ( naložených v oleji)
1 ks většího rajčete
2 stroužky česneku
2 PL oliového oleje
1 ČL bazalkového pesta
1 ČL provensálského koření
1ČL bazalky
1/2 ČL sladké papriky
3 kolečka jalapeňos
sůl
Postup
Do mísy dáme mletý len, umletá slunečnicová semínka a vodu. Promícháme a necháme 1 hodinu absorbovat vodu.
Do mixéru dáme sušená rajčata, česnek, olivový olej, bylinky, bazalkové pesto, papriku a jalapeňos. Rozmixujeme na pyré, které přidáme do mísy k již nabobtnalým semínkům. Důkladně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojili. Dochutíme solí dle potřeby.
Na síta sušičky dáme pečící papír. Připravenou kašovitou směs dáme na papír a rozetřeme dortovým nožem na placku vysokou 1 cm. Rádlem na těsto vytvoříme požadované tvary a dáme do sušičky. Pro zachování všech látek sušíme při teplotě 45°C cca 24 hodin. Délka sušení je závislá na druhu sušičky, avšak krekry by měly být křupavé.
Comments