top of page

PLACIČKY ZE SLZOVKOU

" Křupavé slzovkové placičky se zeleninou, které v sobě skrývají důležité sacharidy, bílkoviny a tuky. Skvělá inspirace pro lehce stravitelný, sytý oběd. "

Slzovka obecná je tou zázračnou bezlepkovou obilovinou, která blahodárně působí na naši slezinu. Je vinikajícím přírodním zdrojem minerálních látek a vitamínů. Její pravidelná konzumace zbavuje naše tělo toxínů, zánětů a kožních onemocnění. Slzovka je chutnou potravinou, kterou můžeme připravit ve sladkých i slaných variantách.

" Křupavé slzovkové placičky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí : 3 porce


  • 90 g slzovky (Jobovy slzy)

  • 90 g čočky

  • 190 g cukety

  • 1 ks cibule

  • 2 ks mrkve (180 g)

  • 2 stroužky česneku

  • 20 g mletého lnu (20 g)

  • 50 g strouhaného sýra

  • 3 PL nori vloček

  • sůl

  • pepř

  • kukuřičnou srouhanku na obalení


Postup


  1. Čočku necháme namočenou 2 hodiny ve vodě. Poté propláchneme a vaříme v čisté vodě doměka.

  2. Slzovku namočíme na půl hodiny, propláchneme a vaříme ve vodě hodinu.

  3. Z uvařené čočky a slzovky vylijeme přebytečnou vodu. V míse rozmixujeme tyčovým mixérem na hrubou kaši.

  4. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, česnek, mletý len, strouhaný sýr, nori vločky a na drobno nakrájenou cibuli.

  5. Cuketu nastrouháme nahrubo, vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme sůl a pepř. Promícháme a připravené těsto necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.

  6. Troubu předehřejeme na 200°C.

  7. Lžící tvoříme placičky vysoké 2 cm, které obalíme v kukuřičné strouhance.

  8. Obalené placičky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme 30 minut při teplotě 200°C. Po 15 minutách však placičky otočíme, aby byly křupavé po obou stranách.



39 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page