" Raw čokoládové košíčky svou sladkostí, sytostí dokáží pozitivně ovlivnit naše pocity, náladu, pohladit na duši a vyloudit úsměv ve tváři. "
Kakao a jeho konzumace v té nejčistší podobě má pro naše zdraví ty nejlepší benefity. Podporuje tvorbu imunoglobulinu A ve slinách a tím pozitivně ovlivňuje naší odolnost vůči civilizačním chorobám. Obsahuje široké spektrum vitamínů, minerálních látek a antioxidantů.
"Raw čokoládové košíčky plné ořechů"
Seznam ingrediencí
Počet porcí : 9 košíčků
Na košíčky
250 g vlašských ořechů
10 g raw kakaa
30g javorového sirupu
50 ml kokosového oleje
15 g chia semínek
Na krém
4 PL (plné lžíce) arašídového krému
1 ks banánu
50 ml rozehřátého kokosového oleje
1 PL javorového sirupu
špetka soli
Na čokoládovou polevu
100 ml rozehřátého kokosového oleje
20 g kakaa
2 PL javorového sirupu ( dle chuti)
pár kapek vanilového aroma
Pekanové ořechy na dozdobení
9 ks papírových nebo silikonových košíčků
Postup
Příprava korpusu
Vlašské ořechy rozemeleme nebo rozmixujeme. Přidáme kakao, javorový sirup, chia semínka a na vodní lázni rozehřátý kokosový olej. Vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky.
Připravenou hmotu si rozdělíme na jednotlivé části (velikosti vlašského ořechu) a vytlačujeme do košíčků 1 cm od okraje. Takto připravené korpusy dáme do mrazáku ztuhnout než si připravíme krém a polevu.
Příprava krému
Do mixéru dáme arašídový krém, banán, rozehřátý kokosový olej, sůl a javorový sirup. Rozmixujeme na hladký hustý krém.
Příprava čokoládové polevy
Na vodní lázeni rozehřejeme kokosový olej. Když máme olej rozpuštěný vypneme plamen, aby se nám voda nevařila. Přidáme kakao, javorový sirup a pár kapek vanilkového aroma. Metličkou vymícháme na hladkou polevu a necháme vychladnout.
Košíčky vyndáme z mrazáku. Plníme připraveným arašídovým krémem. Nakonec polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme pekanovým ořechem.
Raw košíčky necháme v lednici do druhého dne ztuhnout. Pokud jsme netrpěliví, dáme košíčky na 2 hodiny do mrazáku.
ความคิดเห็น