top of page

BATÁTOVÝ KRÉM SE ŠPENÁTEM



" Hedvábný, přitom krásně oranžovo žlutý batátový krém, který svou barevností, silou a chutí je podpořen zelenou barvou špenátu. Dovolme této sladko kyselé chuti, aby nás příjemně posilnila a naladila. "

Batáty, které můžeme najít pod názvem sladké brambory jsou méně kalorickou odrůdou brambor. Obsahují velký podíl vitamínu A, který pomáhá zvyšovat imunitu, udržovat zdravou pokožku a dobrý zrak, čímž se řadí mezi silné antioxidanty.

" Batátový krém se špenátem "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce


  • 550 g batátů (1 ks středně velký)

  • 2 ks menší cibule

  • 2 PL olivového oleje

  • 80 g mrkve

  • 1 l vody

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 100 g baby špenátu

  • 3 stroužky česneku

  • 100 ml ovesné smetany na vaření

  • 1/2 ČL celého kmínu

  • 1/4 ČL mleté kurkumy

  • 1 ČL libečku

  • 1 PL citrónové šťávy


Postup


  1. Do hrnce dáme jednu polévkovou lžíci olivového oleje, kmín a na kostičky nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dosklovata.

  2. Oloupeme batáty, mrkev a nakrájíme na kostky. Přidáme do hrnce k orestované cibuli. Přilijeme vodu.

  3. Přidáme zeleninový bujón, česnek, kurkumu a vaříme cca 15 minut (aby byla zelenina měkká).

  4. Zatím co vaříme polévku orestujeme si špenát. Do pánvičky dáme lžíci olivového oleje a na plátky nakrájenou cibuli, kterou restujeme dosklovata. Přidáme propláchnutý baby špenát a krátce restujeme, aby nám zvadnul a pustil šťávu. Vypneme plamen, přidáme nastrouhaný stroužek česneku a sůl. Takto připravený špenát odstavíme.

  5. Do polévky přidáme ovesnou smetanu, libeček a krátce necháme projít varem. Vypneme plamen, přidáme citrónovou šťávu, sůl a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém.

  6. Do připraveného batátového krému přidáme připravený špenát.





30 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page