top of page

VEGAN VAJEČNÁ POMAZÁNKA

Aktualizováno: 6. 2.

" Vaječná pomazánka bez vajec? Ano. Dokonalá kombinace použitých rostlinných surovin nám dá tu přirozenou chuť vajec. Řada lidí je přesvědčená, že právě chuť a vůni vajec nedokáže opustit. Benefitem této veganské pomazánky je především lehká stravitelnost, neodolatelná chuť vajec a snadná příprava. "

Černá sůl (Kala Namak) je díky sirovodíkové vůni a specifické chuti dobrou alternativou vajec. Svým složením působí ve střevech jako účinné přírodní antiparazitikum. Obsahuje především chlorid sodný, který je důležitý pro správné fungování organismu, železo a síru. Černá sůl, která nám může pomoci s pálením žáhy, snížit vysoký tlak nebo nám podpoří funkčnost slinivky břišní.

" Vegan vaječná pomazánka "

Seznam ingrediencí


  • 250 g tofu natural (1 kostka)

  • 180 g sojanézy (MAYO)

  • 45 g plnotučné hořčice (2 PL)

  • 1 PL olivového oleje

  • 1/2 ČL javorového sirupu

  • 1 ČL mleté kurkumy

  • 1/2 ks cibule

  • černá sůl (černá sůl nám podpoří přirozenou chuť vajec)

  • pepř


Postup


  1. Tofu propláchneme vodou, vysušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na menší kostky.

  2. Do mixéru dáme sojanézu, hořčici, javorový sirup, nakrájené tofu, olivový olej, mletou kurkumu, pepř a černou sůl. Rozmixujeme na hladký pomazánkový krém.

  3. Připravenou pomazámku přendáme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Promícháme, případně dochutíme dle vlastního uvážení.



37 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page