" Vaječná pomazánka bez vajec? Ano. Dokonalá kombinace použitých rostlinných surovin nám dá tu přirozenou chuť vajec. Řada lidí je přesvědčená, že právě chuť a vůni vajec nedokáže opustit. Benefitem této veganské pomazánky je především lehká stravitelnost, neodolatelná chuť vajec a snadná příprava. "
Černá sůl (Kala Namak) je díky sirovodíkové vůni a specifické chuti dobrou alternativou vajec. Svým složením působí ve střevech jako účinné přírodní antiparazitikum. Obsahuje především chlorid sodný, který je důležitý pro správné fungování organismu, železo a síru. Černá sůl, která nám může pomoci s pálením žáhy, snížit vysoký tlak nebo nám podpoří funkčnost slinivky břišní.
" Vegan vaječná pomazánka "
Seznam ingrediencí
250 g tofu natural (1 kostka)
180 g sojanézy (MAYO)
45 g plnotučné hořčice (2 PL)
1 PL olivového oleje
1/2 ČL javorového sirupu
1 ČL mleté kurkumy
1/2 ks cibule
černá sůl (černá sůl nám podpoří přirozenou chuť vajec)
pepř
Postup
Tofu propláchneme vodou, vysušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na menší kostky.
Do mixéru dáme sojanézu, hořčici, javorový sirup, nakrájené tofu, olivový olej, mletou kurkumu, pepř a černou sůl. Rozmixujeme na hladký pomazánkový krém.
Připravenou pomazámku přendáme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Promícháme, případně dochutíme dle vlastního uvážení.
Comments