top of page

ŠPALDOVÉ VAFLE SE SÝREM

" Sýrové vafle jsou lahodným slaným dezertem, kterým nejenže nahradíme klasické pečivo, ale obohatíme svůj jídelníček o zdravé ingredience s novou vizáží. Slaný dezert, na kterém si pochutnáme při svačině či snídani. "

Fermentované nebo kvašené výrobky jsou potraviny, které prošli procesem, při kterém se přírodní bakterie nejčastěji živí cukrem a škrobem v potravě (proměna organických látek složitějších na jednodušší). Konzumací těchto fermentovaných potravin dodáváme našim střevům ta správná probiotika, která ovlivňují naši střevní mikroflóru.

" Špaldové vafle se sýrem"

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 10 kusů vaflí

  • 200 g hladké špaldové mouky

  • 20 g kukuřičného škrobu

  • 1 ČL kypřícího prášku do pečiva (8 g)

  • 1/2 ČL jedlé sody (5 g)

  • 1 ČL černé soli (17 g)

  • 1 ČL sladké mleté červené papriky

  • pepř

  • 10 g lahůdkového droždí

  • 400 g zakysaného ovesného jogurtu

  • 1 PL mletého lnu (15 g)

  • 60 g rozehřátého másla

  • 90 g nastrouhaného vegan sýra

  • 1 hrst čerstvě nesekané pažitky

  • 2 PL olivového oleje na vymazání vaflové formy


Postup


  1. V míse smícháme všechny suché ingredience: špaldovou mouku, nastrouhaný sýr, kukuřičný škrob, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu, černou sůl, sladkou mletou papriku, pepř, lahůdkové droždí, mletý len a hrst čerstvé pažitky. Důkladně promícháme.

  2. Na vodní lázni rozehřejeme máslo, přidáme zakysaný ovesný jogurt, promícháme a přidáme do mísy k suchým ingrediencím. Vypracujeme v kompaktní těsto, které nám bude trochu lepit.

  3. Rozehřejeme si sendvičovač (vaflovač) na provozní teplotu a formu vaflovače na kterou dáme těsto potřeme olivovým olejem.

  4. Lžící nabereme těsto (velikost tak 5cm koule) a dáme na střed plotny. To samé uděláme i na druhou plotnu. Pečeme v toustovači 15 minut dozlatova.

  5. Vafle podáváme s čerstvou zeleninou nebo míchaným zeleninovým salátem.




4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page