top of page

ZAPEČENÝ ŘAPÍKATÝ CELER V SÝROVÉ OMÁČCE

" Výrazná vůně a chuť řapíkatého celeru, obohacená smetanovou zálivkou se správnou dávkou namíchaných bylinek dá zapečenému řapíkatému celeru úžasnou, lehkou chuť.

Řapíkatý celer je další šťavnatou zeleninou s vysokým obsahem důležitých minerálních látek a vitamínů. Obsahuje vitamín K, který pomáhá se srážlivostí krve. Bohaté množství draslíku, který udržuje naše svaly v kondici a zlepšuje funkci metabolismu. Vápník neboli calcium, které má v našem těle mnoho důležitých funkcí. Vytváří strukturu zubů a kostí.

Šťáva z řapíkatého celeru pomáhá vypudit škodliviny z těla.


" Zapečený řapíkatý celer v sýrové omáčce "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce

  • 200 g řapíkatého celeru

  • 90 g mrkve (2 ks)

  • 100 ml rostlinné alternativy smetany na vaření (ALPRO, RAMA)

  • 20 g lahůdkového droždí (2 PL)

  • 200 g vagan mozzarelly (VIOLIFE)

  • 1 PL olivového oleje

  • 1/4 ČL mleté červené papriky

  • bylinky (bazalka, oregano, sušený česnek)


Postup


  1. Jednotlivé řapíky celeru oloupeme škrabkou na brambory a šikmo nakrájíme na 3 cm široké špalky.

  2. Očištěnou mrkev nastrouháme na kolečka a dáme s řalíkatým celerem do mísy.

  3. Přidáme lahůdkové droždí, bazalku, oregano, sušený česnek, červenou papriku a vše promícháme.

  4. Přidáme nahrubo nastrouhanou mozzarellu, rostlinnou smetanu, lžíci olivového oleje a promícháme.

  5. Troubu si předehřejeme na 190°C.

  6. Olivovým olejem vymažeme zapékací nádobu a připravenou celerovou směs do ní vylijeme a lehce posypeme červenou paprikou.

  7. Pečeme 20 minut 190°C.



8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Комментарии


bottom of page