" Výrazná vůně a chuť řapíkatého celeru, obohacená smetanovou zálivkou se správnou dávkou namíchaných bylinek dá zapečenému řapíkatému celeru úžasnou, lehkou chuť.
Řapíkatý celer je další šťavnatou zeleninou s vysokým obsahem důležitých minerálních látek a vitamínů. Obsahuje vitamín K, který pomáhá se srážlivostí krve. Bohaté množství draslíku, který udržuje naše svaly v kondici a zlepšuje funkci metabolismu. Vápník neboli calcium, které má v našem těle mnoho důležitých funkcí. Vytváří strukturu zubů a kostí.
Šťáva z řapíkatého celeru pomáhá vypudit škodliviny z těla.
" Zapečený řapíkatý celer v sýrové omáčce "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4 porce
200 g řapíkatého celeru
90 g mrkve (2 ks)
100 ml rostlinné alternativy smetany na vaření (ALPRO, RAMA)
20 g lahůdkového droždí (2 PL)
200 g vagan mozzarelly (VIOLIFE)
1 PL olivového oleje
1/4 ČL mleté červené papriky
bylinky (bazalka, oregano, sušený česnek)
Postup
Jednotlivé řapíky celeru oloupeme škrabkou na brambory a šikmo nakrájíme na 3 cm široké špalky.
Očištěnou mrkev nastrouháme na kolečka a dáme s řalíkatým celerem do mísy.
Přidáme lahůdkové droždí, bazalku, oregano, sušený česnek, červenou papriku a vše promícháme.
Přidáme nahrubo nastrouhanou mozzarellu, rostlinnou smetanu, lžíci olivového oleje a promícháme.
Troubu si předehřejeme na 190°C.
Olivovým olejem vymažeme zapékací nádobu a připravenou celerovou směs do ní vylijeme a lehce posypeme červenou paprikou.
Pečeme 20 minut 190°C.
Комментарии