top of page

RESTOVANÝ ZELNÝ SALÁT SE ŠAFRÁNEM

" Restovaný zelný salát díky komplexní chuti šafránu, dodá tomuto salátu zemitou, sladkou, a přitom květinovou chuť jako med. Nezaměnitelná chuť a léčivá síla tohoto salátu, kterou ocení všechny naše smysly. "

Hlávkové zelí je bohatým zdrojem vlákniny, vápníku, hořčíku a draslíku. Obsahuje také celou řadu vitamínů. Díky bohatému obsahu síry obnovuje a stimuluje růst plicní tkáně. Zelí do našeho jídelníčku můžeme zařadit v různých variantách. Zelí syrové, dušené, vařené či kvašené svým obsahem důležitých látek celkově posiluje náš imunitní systém.


" Restovaný zelný salát s šafránem "


Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2 porce


  • 250 g hlávkového zelí

  • 1 ks cibule

  • 2 PL olivového oleje

  • 120 g mrkve (2 ks)

  • 20 g houby Jidášovo ucho

  • 1 ČL sušeného kopru

  • 1 ČL šafránu

  • 1 PL sójové omáčky

  • 1 PL nori zelených vloček

  • 1 PL balzamikového octa

  • mořskou sůl

Postup


  1. Houby Jidášovo ucho dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme houby bobtnat alespoň 10 minut. Když nám houby nabobtnají vylijeme přebytečnou vodu a necháme vychladnout.

  2. Do pánve dáme olivový olej. Na plátky nakrájenou cibuli, šafrán, kopr. Cibuli zprudka orestujeme do sklovata. Šafrán i kopr nám uvolní svou chuť a vůni.

  3. Přidáme na kostky nakrájené zelí, na kolečka nastrouhanou mrkev a orestujeme.

  4. Když se nám začnou jednotlivé listy zelí od sebe oddělovat přidáme sójovou omáčku a nori vločky. Promícháme, vypneme plamen a přilijeme balzamikový ocet. Nakonec osolíme dle vlastní chuti.

Takto připravený teplý zelný salát nás zahřeje, studený nás osvěží.







2 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page