top of page

RESTOVANÝ ZELNÝ SALÁT SE ŠAFRÁNEM

" Restovaný zelný salát díky komplexní chuti šafránu, dodá tomuto salátu zemitou, sladkou, a přitom květinovou chuť jako med. Nezaměnitelná chuť a léčivá síla tohoto salátu, kterou ocení všechny naše smysly. "

Hlávkové zelí je bohatým zdrojem vlákniny, vápníku, hořčíku a draslíku. Obsahuje také celou řadu vitamínů. Díky bohatému obsahu síry obnovuje a stimuluje růst plicní tkáně. Zelí do našeho jídelníčku můžeme zařadit v různých variantách. Zelí syrové, dušené, vařené či kvašené svým obsahem důležitých látek celkově posiluje náš imunitní systém.


" Restovaný zelný salát s šafránem "


Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2 porce


  • 250 g hlávkového zelí

  • 1 ks cibule

  • 2 PL olivového oleje

  • 120 g mrkve (2 ks)

  • 20 g houby Jidášovo ucho

  • 1 ČL sušeného kopru

  • 1 ČL šafránu

  • 1 PL sójové omáčky

  • 1 PL nori zelených vloček

  • 1 PL balzamikového octa

  • mořskou sůl

Postup


  1. Houby Jidášovo ucho dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme houby bobtnat alespoň 10 minut. Když nám houby nabobtnají vylijeme přebytečnou vodu a necháme vychladnout.

  2. Do pánve dáme olivový olej. Na plátky nakrájenou cibuli, šafrán, kopr. Cibuli zprudka orestujeme do sklovata. Šafrán i kopr nám uvolní svou chuť a vůni.

  3. Přidáme na kostky nakrájené zelí, na kolečka nastrouhanou mrkev a orestujeme.

  4. Když se nám začnou jednotlivé listy zelí od sebe oddělovat přidáme sójovou omáčku a nori vločky. Promícháme, vypneme plamen a přilijeme balzamikový ocet. Nakonec osolíme dle vlastní chuti.

Takto připravený teplý zelný salát nás zahřeje, studený nás osvěží.







12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page