" Restovaný zelný salát díky komplexní chuti šafránu, dodá tomuto salátu zemitou, sladkou, a přitom květinovou chuť jako med. Nezaměnitelná chuť a léčivá síla tohoto salátu, kterou ocení všechny naše smysly. "
Hlávkové zelí je bohatým zdrojem vlákniny, vápníku, hořčíku a draslíku. Obsahuje také celou řadu vitamínů. Díky bohatému obsahu síry obnovuje a stimuluje růst plicní tkáně. Zelí do našeho jídelníčku můžeme zařadit v různých variantách. Zelí syrové, dušené, vařené či kvašené svým obsahem důležitých látek celkově posiluje náš imunitní systém.
" Restovaný zelný salát s šafránem "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2 porce
250 g hlávkového zelí
1 ks cibule
2 PL olivového oleje
120 g mrkve (2 ks)
20 g houby Jidášovo ucho
1 ČL sušeného kopru
1 ČL šafránu
1 PL sójové omáčky
1 PL nori zelených vloček
1 PL balzamikového octa
mořskou sůl
Postup
Houby Jidášovo ucho dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme houby bobtnat alespoň 10 minut. Když nám houby nabobtnají vylijeme přebytečnou vodu a necháme vychladnout.
Do pánve dáme olivový olej. Na plátky nakrájenou cibuli, šafrán, kopr. Cibuli zprudka orestujeme do sklovata. Šafrán i kopr nám uvolní svou chuť a vůni.
Přidáme na kostky nakrájené zelí, na kolečka nastrouhanou mrkev a orestujeme.
Když se nám začnou jednotlivé listy zelí od sebe oddělovat přidáme sójovou omáčku a nori vločky. Promícháme, vypneme plamen a přilijeme balzamikový ocet. Nakonec osolíme dle vlastní chuti.
Takto připravený teplý zelný salát nás zahřeje, studený nás osvěží.
Comments