" Raw čokoládové košíčky plné šťavnatých borůvek a křupavých pekanových ořechů, jako pokrm bohů. V malém množství dokáží pozitivně ovlivnit všechny naše smysly. Rychle doplněná energie a uklidněná mysl. To vše v sobě skrývá jeden čokoládový košíček. "
Raw čokoláda z nepraženého kakaa a kvalitního sladidla obsahuje obrovské množství minerálních látek, vitamínů, antioxidantů a dalších výživných látek. Snadno dokáže zlepšit naši náladu, snížit naši únavu. Již při konzumaci malého množství kvalitní čokolády, dochází ke zvýšení hladiny serotoninu v našem mozku, který ovlivňuje naši náladu.
" Raw čokoládové košíčky s borůvkami a ořechy
Seznam ingrediencí
Počet košíčků: 10 kusů
Čokoládový košíček
100 ml kokosového oleje
30 ml javorového sirupu
15 g kakaa
špetka soli
10 ks papírových košíčků
Náplň
150 g čerstvých borůvek
50 g pekanových ořechů
Postup
Na vodní lázni rozehřejeme kokosový olej, který se musí zcela rozpustit (kokosový olej se rozpustí již při krátkém zahřátí). Vypneme plamen.
Přidáme kakao, špetku soli a javorový sirup. Metličkou mícháme 3 minuty, aby nám vznikla krásně hladká čokoládová poleva.
Čokoládovou polevu necháme 10 minut v lednici zchladnout a zároveň trochu zhoustnout.
Pekanové ořechy rozdrtíme nebo nakrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Přidáme borůvky a zalijeme polevou. Opatrně promícháme, aby nám borůvky nepopraskaly, ale krásně se v čokoládové polevě i s ořechy obalily.
Obalené borůvky s ořechy dáme do papírových košíčků a zalijeme přebytečnou čokoládovou polevou.
Naplněné košíčky dáme na menší tác a necháme 15 minut v mrazáku ztuhnout. Takto připravené košíčky skladujeme v lednici.
Comments