top of page

ŽAMPIONY SE ŠPENÁTOVÝM PYRÉ

" Restované žampiony s jemně máslovou chutí, která je zvýrazněná kmínovou vůní. Žampiony přelité špenátovým pyré, krémové konzistence jsou dokonalou inspirací pro vyvážený oběd. "

Žampiony jsou bohatým zdrojem bílkovin. Obsahují důležité železo, draslík, selen, fosfor a vitamíny B, D. Nízký obsah kalorií a vysoká sytost žampionů řadí tyto houby mezi potraviny vhodné při redukci hmotnosti. Antidiabetické účinky žampionů zlepšují průběh cukrovky, snižují hladinu cholesterolu a pozitivně působí při léčbě atopického ekzému.

" Žampiony se špenátovým pyré "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 3 porce


  • 150 g čerstvých žampionů

  • 2 PL slunečnicového oleje

  • 150 g semolinových těstovin

  • 120 g baby špenátu

  • 250 ml vegan sójové smetany

  • 1 ks větší cibule

  • 20 g lahůdkového droždí

  • 1 ČL sušeného česneku

  • bazalka

  • kmín celý

  • sůl

Postup


  1. Zvolené těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu. Přecedíme a necháme stranou.

  2. Do pánve dáme polévkovou lžíci slunečnicového oleje, kmín a na slabé plátky nakrájenou 1/2 cibule. Zprudka orestujeme do sklovata.

  3. Žampiony očistíme od zeminy, propláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Rozkrájíme na 1cm silné plátky a přidáme do pánve k orestované cibuli.

  4. Žampiony zprudka restujeme až získají zlato hnědou barvu a zlehka pustí vodu, jsou hotové. Žampiony dáme stranou.

  5. Do pánve dáme lžíci oleje, druhou polovinu cibule a restujeme do sklovata. Přidáme smetanu, lahůdkové droždí, sušený česnek, bazalku a krátce necháme provařit.

  6. Přidáme propláchnutý baby špenát a na mírném ohni necháme špenát zavadnout. Vypneme plamen a osolíme.



14 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page