" Omeleta ze silken tofu a černé soli je tou nejlepší zdravou alternativou vajec. Tofu omeleta, která je plná proteinů a neobsahuje žádný cholesterol. Dopřejme si zdravou omeletu bez vajec. "
Tofu je sýr, který se vyrábí ze sójového mléka. Je zdrojem vysoce kvalitních bílkovin (esenciálních aminokyselin, které si tělo neumí vyrobit). Obsažené isoflavony, pomáhají aktivovat estrogenové receptory v lidském těle. Konzumace tofu snižuje návaly horka u žen v menopauze a zvyšuje pružnost cév. Snižuje hladinu inzulínu a cukru v krvi.
" Omeleta s hedvábného Silken tofu "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2 omelety
125 g Hedvábné Silken tofu
15 g lahůdkového droždí (3PL)
17 g kukuřičného škrobu (3 PL)
25 ml ovesného mléka (3PL)
1/2 ČL mleté kurkumy
1/4 ČL barevného pepře
1/4 ČL černé soli KALA NAMAK
1 ČL černého sezamu
1 ČL bílého sezamu
5 g mletého lnu
2 PL slunečnicového oleje na smažení
Postup
Do mixéru dáme krémové Silken tofu, lahůdkové droždí, kukuřičný škrob, ovesné mléko, pepř, černý a bílý sezam, černou sůl a mletý len. Rozmixujeme na hladkou omeletovou směs. Dáme do lednice na hodinu uležet.
Pánev potřeme olejem a necháme rospálit.
Naběračkou nabereme omeletovou směs a vylijeme do horké pánve. Krouživým pohybem pánve, necháme směs roztéct po celém obvodu. Smažíme, dokud se nám neodlepí okraje omelety a na povrchu se udělají dírky.
Omeletu otočíme a pečeme po druhé straně dozlatova.
Plníme čerstvou zeleninou a salátem.
Kommentare