top of page

SALÁT Z KYSANÉHO ZELÍ

„Salát z kysaného zelí svou výraznou sladkokyselou chutí dodá našemu tělu novou energii s celou řadou probiotik. Jeho příprava je snadná, jeho síla však mocná. “

Kysané zelí je pro nás potravina obsahující přirozenou formu zdravých probiotik (bakterie mléčného kvašení), které pozitivně ovlivňují náš imunitní systém. Svým složením ovlivňují střevní systém, dobré trávení a pomáhají syntetizovat vitamíny skupiny B. Konzumací kysaného zelí dokážeme zmírnit celou řadu nepříjemných ataků.

" Salát z kysaného zelí "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 3 porce salátu


  • 500 g kysaného zelí

  • 1 ks žluté cibule

  • 90 g červené papriky (1/2 papriky)

  • 20 g jidášova ucha (houby)

  • 100 g seitanu

  • 1 PL olivového oleje

  • 2 PL javorového sirupu

  • 3 PL sójové omáčky

  • sůl

  • pepř

Postup


  1. Do většího hrnku dáme jidášovo ucho a zalijeme vroucí vodou. Necháme 10 minut ve vodě houbu bobtnat.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Dáme do pánve s olivovým olejem, kmínem a restujeme cibuli do sklovata.

  3. Kysané zelí důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, tím snížíme kyselost. Vymačkáme přebytečnou vodu a dáme do pánve k orestované cibuli. Lehce podlijeme vodou a 10 minut vaříme na mírném plamenu.

  4. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, jidášovo ucho, sójovou omáčku a vaříme 5 minut.

  5. Seitan rozkrájíme na slabé plátky a přidáme do pánve s javorovým sirupem. Promícháme krátce povaříme (5 minut, aby nám seitan získal chuť kysaného zelí).

  6. Vypneme plamen, přidáme sůl a pepř dle chuti.



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page