„Zapečené fleky se zeleninou jsou další inspirací pro milovníky těstovin. Hrášek, kukuřice a fazolky dají těmto zapečeným těstovinám dokonalou chuť. “
Mladé fazolky a hrášek patří do skupiny zelenina. Zralé fazole a hrách se řadí do skupiny luštěnin. Jedno mají však společné, vysoký obsah důležitých vitamínů, minerálních látek, vlákniny a bílkovin. Obsah rostlinných bílkovin je zdrojem živin, které potřebujeme v kostech, svalech, trávících enzymech, ke vstřebávání jiných živin, obnově a náhradě všech druhů buněk.
" Zapečené fleky se zeleninou "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3 porce
150 g těstovinových fleků
100 g mražených fazolek
60 g mraženého hrášku
100 g mražené kukuřice
300 g silken hedvábného tofu
1 dcl ovesného mléka
1 ks cibule
1 PL olivového oleje
1 kostka zeleninového bujónu
2 stroužky česneku
2 PL lahůdkového droždí
římský kmín
oregáno
barevný pepř
černá sůl
čerstvou kudrnku na posypání
Postup
Těstovinové fleky uvaříme ve vroucí vodě dle návodu. Uvařené propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
V pánvi restujeme na nudličky nakrájenou cibuli na olivovém oleji do sklovata. Přidáme římský kmín, aby uvolnil své aroma.
Přidáme fazolky, hrášek, kukuřici, zeleninový bujón a podlijeme vodou. Zeleninu vaříme do poloměkka.
Předehřejeme si troubu na 200°C.
Do mixéru dáme silken hedvábné tofu, česnek, lahůdkové droždí, oregáno, pepř, černou sůl, ovesné mléko a mixujeme na hladký krém.
Uvařenou zeleninu zbavíme přebytečné vody. Přidáme k ní těstoviny, hladký tofu krém a vše důkladně promícháme.
Pečeme ve vymazané zapékací misce 30 minut/200°C.
Kommentare