„Krémová květáková s mrkví, je připravena ze sezónní zeleniny. Především z nízkokalorického květáku, který se pyšní celou řadou vitamínů, minerálních látek a vysokým obsahem vlákniny. Polévka, která nás nejen zahřeje, ale posílí naši imunitu. “
Květák je nízkokalorickou zeleninou s celou řadou léčivých účinků pro náš organismus. Nízký obsah kalorií pomáhá při snižování nadváhy a lehká stravitelnost nezatěžuje naše trávení.
" Polévka květáková s mrkví"
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 6 porcí
700 g květáku (1 menší hlava)
330 g mrkve (4 ks)
2 PL olivového oleje
1 ks žluté cibule
1/2 HR kadeřavé petržele
1,5 l vody
2 PL sušeného tymiánu
1 ks brambory
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujónu
sůl
Postup
Očistíme květák a rozdělíme na menší růžičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Do hrnce dáme olivový olej a na kostičky nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovata.
Přidáme propláchnutý květák, mrkev, zeleninový bujón. Oloupanou, nakrájenou bramboru, stroužek česneku, tymián a podlijeme vodou. Vaříme doměkka.
Přidáme petržel a povaříme na mírném plamenu 5 minut.
Uvařenou polévku tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém. Osolíme a dochutíme dle vlastní chuti.
Polévku můžeme obohatit barevnými klíčky nebo semínky. Tím zvýšíme její výživovou hodnotu.
Comments